tillbaka i blogg-livet...

29 januari 2009

Ja, efter ett mycket långt uppehåll har jag nu lust att skriva igen. Har inte riktigt känt för det på ett tag. Tror det är pga att jag varit lite slappare senaste månaden. Har därför inte riktigt haft något att ventilera med mig själv om. Dessutom har jag alltid människor runt mig nu när jag är hemma i Åhus, och har väl därför ett minskat behov av att skriva av mig i bloggen. Men det kommer nog nu när jag snart ska tillbaka till Odense och panikplugga igen. Det kommer svida till ordentligt i plånboken med första boken för terminen, den kostar 4500 danska kronor (!!).

Egypten var underbart. Mer än så behöver egentligen inte sägas. Att åka till solen på vintern är fantastiskt. Det gav så mycket energi att jag hoppas på att kunna genomlida sista tiden av denna oerhört bedrövliga skånska vinter. När jag blir stor ska jag se till att inte bo i Sverige året runt - usch vad grått och trist det är! Man kan ju verkligen bli deprimerad.

För en vecka sedan började jag på Åhus VC, ett jättetrevligt ställe. Dom har ordnat upp min praktik otroligt bra, så jag får se det mesta.  Dagen har spenderats på barnavårdscentralen, och det har mest handlat om 2-månaders, 1-års, och 1,5-årskontroller av små fina barn med massor av snor i näsan. På eftermiddagen var jag med akutläkaren, vilket också var spännande. Jag är nöjd helt enkelt! Samtidigt känner jag nog redan att primärvård inte är det jag i nuläget allra helst vill syssla med i framtiden. Kirurgi lockar nog mest just nu... Men det är så svårt att välja vad som är roligast...

Nu är det dags att dega i soffan ännu en kväll. På träningsfronten går det himla segt. Har liksom ingen lust att träna på friskis&svettis längre. Längtar till jag kommer tillbaka till fitness.dk i Odense - då ska jag igång på riktigt igen.

Avslutar med ett klipp från Mia & Klara. I love Gulletussan!


sharm el sheikh

5 januari 2009 (!!)

Ja, då var det nytt år, ny månad och nytt allting. En sammanfattning av senaste veckan kan väl bestå i mest hosta, fortsatt förkylning, vila, film, lite rea-shopping och ett nyårskalas. Inte mycket spännande egentligen, mer än ett ganska vanligt liv - om än lite slappt. Och lyxerierna fortsätter imorgon, då jag och min älskade man (tillika gårdagens födelsedagsgris) sätter oss på flyget ner till sharm el sheikh för 2 veckors avkoppling, sol, värme och snorkling. Äntligen! Det ska bli så skönt att komma iväg och jag längtar oerhört efter fin snorkling. Lovely!

Så bye bye minusgrader och frusna tår
Bye bye ishalka och elektriskt hår
Hello korallrev och solsken
Hello värme och bruna ben

Och hejdå till er. När jag kommer hem bättrar jag på mina bloggvanor!

   

RSS 2.0