söndag i sängen

30 november - 1 advent

En underbart skön söndag i sängen hittills. Vaknade med Niklas vid min sida runt 11 och låg kvar till 14 och kollade på avsnitt efter avsnitt av desperate housewives säsong 2. Har införskaffat hela säsongen, plus säsong 3. Så jag har lite att gotta mig med i vintermörkret, som visserligen lysts upp med adventsljusstaken idag. För övrigt börjar jag känna av att jag (trots intensvia sjukhusdagar med mycket hjärnstimulation) inte har ansträngt hjärnan genom att klura på ett långt tag. Jag får nog av klurigheter och saker att förstå när jag är mitt uppe i läs- och tentaperioder, varför jag då inte känner behov av ytterligare klurigheter i vardagen. När jag nu då har varit ifrån böcker och klurigheter ett tag, så börjar jag känna av en abstinens av hjärnstimulation. Därför började jag spela betapet (alfapet på nätet) förra veckan. och igår införskaffade jag mig mitt allra första 1000-bitars pussel. Så nu lider det ingen brist på hobbys hos mig - desperate housewive-boxarna för slappa dagar i sängen, 7 nya filmer för mysiga familjekvällar i soffan, betapet för dagar vid datorn och pussel bara för tjusningen att pussla! Dock fick jag höra diverse klagmål från Niklas, då jag igår (läs: lördagkväll!!) valde att pussla hela kvällen framför TV;n. Så jag tänkte passa på nu igen, när det lyckligtvis är premier league matcher på TV.

Dessutom har jag ju mina böcker om det skulle knipa med sysselsättning...
Och jag är ju på sjukhuset mellan sjutiden och fyra/fem-tiden varje dag...
Sen tränar jag ju oftast efteråt...

Kan jag aldrig lära mig att bara sitta och glo?

Imorgon börjar min kirurgi-praktik. Det blir akuten första veckan, sedan väntar akut-kirurgi och övre gastrointestinal-kirurgi dom 2 nästa. Spiiiiinnande.

Hej på er alla små tomtar!


Mitt pussel. Har hittills pusslat ihop den gula ramen och svenska flaggan.
Sakta men säkert....


inte trogen min blogg

26 november 2008

Jag är inte alls trogen min blogg. Har aldrig tid att skriva och det känns lite tråkigt. Alla nya intryck varje dag resulterar egentligen till ett ökat behov av att ventilera åsikter med mig själv i text. Dock bidrar både tidsbrist och tystnadsplikt att jag varken hinner eller kan ventilera något. Så ventilationen försiggår inne i mitt huvud istället. För just nu hinner jag inte uppleva mycket annat än sjukhusmiljö och friskis&svettis efteråt. Sen somnar jag i princip bums 20.30 på soffan.

Men jag trivs med livet. Och ser fram emot framtiden.
Har haft två riktigt bra dagar på gastro-avdelning, nu väntar två spännande dagar på akuten.

Nu ska jag spela betapet med Sara - nya (nygammalt kanske jag ska säga...) nöjet!
Hej på er.

aaaaaaaaaaaaahhhh, fräda'

21 november 2008

Aaah, så skönt, så skönt. Fredag. Gött. Ska visserligen "jobba" imorgon också, men det ser jag faktiskt fram emot. Har varit på akuten hela dagen, och verkligen haft en jättebra dag. Har haft superbra handledning, egna patienter och allt har bara varit skitspännande. Jag är sådär äckligt positiv - jag vet. Men jag känner verkligen att jag hamnat på rätt utbildning och just nu känns allt så himla givande. Det kommer säkert stunder då jag spyr galla över jobbet och känner att allt är meningslöst - men då kan jag tänka tillbaka på dagar som denna.

Imorgon blir det akuten igen, sen är jag ledig söndag och måndag. Och det är jag himla nöjd med!

Nu börjar idol. Vi sitter samlade där hemma - jag, Sara, Mamma och Pappa. Mysigt!

Hej på er!

fullt huvud

17 november 2008

Mitt huvud är så fullt att jag inte får plats med mer idag. Därför går jag och lägger mig nu, för att minimera risken för att lära mig något mer idag. Det finns liksom inte utrymme för det just nu. Men å andra sidan - jag lär mig massor av extra nytt, för varje dag som går. Idag har det varit en del patientundersökningar, men också massor av pappers-(läs; dators-)arbete. Epikriser, inskrivningar, utskrivningar, remisser och annat sköj. Det är väl det som är läkaryrkets tysta sida - man springer alltså inte bara runt på akuten, skriker, sticker sprutor till höger och vänster - och viftar med stetoskopet. Det finns mycket mer än så. Men så ska det väl också vara!

Har precis kommit hem från underbara Pia efter en slapp kväll framför SATC-filmen (3;e gången jag sett den, men inte sista). Himla mysigt.

Nu blir det bedtime utan Niklas för första gången sedan jag kom hem. Kommer kännas tomt i sängen och i hjärtat...

Sov gott på er mina kära vänner.
/framtida Dr. W.


musik-söndag

16 november 2008

Något jag saknat otroligt mycket den senaste veckan (även om det är jätte-jätte skönt att vara hemma) är möjligheten att ligga i soffan i min lägenhet, med en kopp thé och lyssna på riktigt bra musik på högsta volym. Visst har jag iPod;en med hem, men det är inte samma sak att få 20 minuters musik medan man sitter på bussen, som det är att lyssna på musik i en hel lägenhet...

Idag, medan jag satt och läste på lite om hjärt- & kärlsjukdomar kunde jag i alla fall få en timme med avslappning och musik. Skönt och välbehövligt.

Har även varit inne på nätet och beställt en CD-skiva med norska artisten Thomas Dybdahl. Han är ganska speciell, men jag gillar honom och känslan i hans låtar. Jag och Stine lyssnar alltid på hans låtar när vi har stängningspasset om söndagarna tillsammans, därför är det bara en skön känsla jag har när jag lyssnar på låtarna. Frid på något vis! Har dock inte kunnat hitta en skiva någonstans i verkligheten, så jag är glad att jag hittade den i cyberspace. Den kommer på posten om några dagar tillsammans med säsong 3 av desperate housewives - fiiint!

Nu blir det god mat lagad av älskade mamma-Haug och sedan blir det mys i soffan till filmen Bucket List, som vi precis har hyrt. Fin avslutning på helgen, och bra uppladdning inför nästa krävande vecka.

Här kommer låten U av Thomas Dybdahl, som är så fin. Hej på er.

hård vecka - skön helg

16 november 2008

Så är jag tillbaks, i alla fall ett inlägg ska jag väl kunna skriva innan jag dyker in i nästa hårda arbetsvecka. Det har varit en av dom mest intensa, spännande och händelserika veckorna på väldigt, väldigt länge. Har varit dödstrött om kvällarna och har haft mycket att grubbla över när jag kommit hem. Har spenderat veckan på neurologen och haft mycket spännande och kluriga patienter. Jättekul har det varit!

Lite ovanligt att gå klädd i helvitt, och läkarrocken har varit en aning stor även om jag haft storlek XXXS. Som pappa sa - "städerskorna är i alla fall glada att jag sopar golven med rocken när jag går runt i korridorerna"...

Helgen har varit skön och väldigt lugn, vilket jag behövde efter alla nya intryck och rutiner.
Imorgon väntar kardiologen och nya uppgifter. Sen blir det akuten i slutet av veckan och i helgen (!!).

Hoppas ni mår bra.
Tjing!

here we go.

8 november 2008

Så har jag packat alla mina tunga väskor och inser att det kommer bli en hård resa... Nu återstår bara dammsugning av lägneheten och rensning av kylskåpet (Lejla, du kommer hitta lite extra mat när du kommer hem från jobbet, hehe) sen bär det av mot InterCityLyn tåget 12.10. Funderar på att ringa en taxi för att få hjälp med väskorna till banegården, även om det ligger så nära så jag ser den från fönstret. Men orka bära alla väskor!

Hejdå Odense. Kommer sakna allt och alla.
Vi ses i februari (eller om några veckor när jag kommer på abstinens-besök, haha)!
Nu ska jag ut och leka doktor ett litet tag, sen kommer jag tillbaks till böckerna.

So long,
- IdWib


Tack och Adjö!

7 november 2008

Ja, det var det! Terminen är slut. Lite konstigt och ovanligt att terminen bara slutade idag. Utan tenta. Utan uppgift. Utan lov. Och utan att ens säga hejdå. Det kändes som vilken fredag eftermiddag som helst, vi sa mest trevlig helg till alla, och inte förrän jag cyklat en bit kom jag att tänka på att vi faktiskt inte ses på 3 månader. Alla ska på var sitt håll under praktikperioden, själv ska jag ju till Sverige... Vad konstigt det känns!

I vilket fall som helst kommer tiden att gå snabbt och vi kommer nog inte ens märka av det. Plus att vi kommer vara så fokuserade och upphissade på praktiken nu. Lite nervöst börjar det bli, man vill ju gärna vara bra på allt!

Ikväll blir det middag ute med Kanita och Lejla, som ett slags avslut på terminen. Sen ska jag till mitt älskade jobb och ta farväl av alla, samtidigt som julebrygg släpps idag - dvs. stort party överallt i Danmark. Imorgon bär det av mot hemtrakterna. Nu ska jag packa ner allt i mina hundra resväskor, och sen ska jag städa lägenheten kliniskt ren. Så den mår bra medan jag är borta, menar jag.

Först vill jag bjuda på en riktigt bra städsång:

Filippa Bark

6 november 2008

Jag älskar Filippa Bark! Synd att det inte finns fler youtube-klipp med henne, men dom som finns kan jag titta på om och om igen. Love it. Här kommer en av dom bättre:



Ha en skön dag!

det har mest varit kiss & analhål idag.

5 november 2008

Hej på er allahop.

Idag har jag inte mycket att komma med. Överlag har det varit en otroligt tråkig dag, förutom den första timmen då vi övade oss på att sätta kateter och undersöka anal- och ändtarm. Inte för att jag längtar överdrivet mycket efter att hantera kiss-organ och analhål, men det kan ju vara en fördel att kunna den dagen man verkligen ska kasta sig ut (eller in!?) i det.

Det hela gick bra och dagen fortsatte med en ohyggligt lång håltimme och en ännu mer ohyggligt tråkig 3-timmarsföreläsning i hjärtmedicin. Jag höll verkligen på att krackelera. Ni får inte tro att jag inte gillar att läsa läkarutbildningen - jag stormtrivs verkligen med min utbildning - MEN det finns gånger då man verkligen inte kan stå ut med att i 3 timmar höra saker om och om och om och om igen. Och dessutom när man precis hört samma sak föreläsningen innan. Javisst och jaja, vi ska kunna det utan att blinka - jag vet det. Men ibland känns det som om det är svårt att hålla så många och så långa föreläsningar i det som mest kan uttryckas som sunt förnuft.

Det säger väl ändå en del om dagen, när det allra roligaste har varit att undersöka analöppninar...?

Att föreläsarna verkar anstränga sig för att aldrig le, eller att vara så tråkiga som möjligt kan jag inte riktigt förstå. Eller är det bara sådan man blir? Kommer det med yrket? I så fall är det illa, illa, illa.

Ikväll har jag lagat jättegod mat och börjat packa. På lördag bär det av till Kristianstad och Åhus. Det känns underligt. Jag saknar Negan min, och längtar efter att få vara med honom mer - men det känns också underligt att lämna lägenheten och hela livet i Odense hela vintern. Imorgon blir det en sista middag med jobb-tjejerna hemma hos Line och fredag blir det middag med Lejla och Kanita på en ny tapas-restaurang. Sen blir det goodbye and so long till Odense och goodday and hello till hemmaland.

Är spänd på praktiken som börjar på måndag. Kommer jag känna mig fräck och självsäker i en vit rock med stetoskopet kring halsen, eller kommer jag känna mig liten och glömsk? Jag hoppas på det första. Känner i vilket fall som helst att jag vill ut och prova vingarna efter att ha läst i 3 år. En del har jag i alla fall lärt mig, även om jag är långt, långt ifrån fullärd. Lyckligtvis har vi haft massor av tråkig kommunikationsundervisning, vilket jag nog kommer tacka för när jag ska ut och prata med såväl sura som glada patienter. Skönt också att det är på hemmaplan, så jag inte behöver ägna dom stora tankarna åt hur jag använder språket. Är också tacksam för att vi har haft det så hårt som vi haft det - jag har inpräntat allt till 100% och verkligen varit tvungen att kunna allt utantill. Sen hoppas jag att det inte är så mycket jag glömt igen...
Uppsummering: Jag är spänd, nervös, förväntansfull och pirrig!

Ja, jag hade väl ändå en del på hjärtat idag. Det kunde man då inte tro!


städning, sushi & house

4 november 2008

Schemat är lite pressat just nu, därför hinner jag inte sitta vid datorn så mycket. Jag sov 14 timmar natten efter hytteturen och var därför utvilad igår inför en sista vecka i skolan. Det höll i undefär 2 timmar, sen var jag lika trött som vanligt! Gick direkt från skolan till jobbet och jobbade till kl 24. Jag var därefter uppe med tuppen imorse 06.30 för en skoldag mellan 08 och 18 (!!), utan pauser. Det var också tråkigaste dagen någonsin som avslutades med att vi skulle sätta droppnålar på varandra, något som är lite knepigare efter massor av föreläsningar, en kurrande mage och bristande humör.

Därför är jag ganska förundrad över att jag har orkat packa upp, städa, tvätta 4 maskiner och planera veckan ikväll. När jag läser det nu känns det som om jag är på speed... Däremot är jag nu helt slut och kämpar för att hålla mig vaken en timme till så jag kan se House. Köpte sushi på väg hem från skolan, den var godare än någonsin. Underbart att krypa upp i soffan med hämt-mat istället för att stå och laga mat i hundra år. Och sen diska.

Om jag är lat? Njae. Jag har ju städat?


Hemma!!

2 november 2008

Hemma från helgens bravader. En fantastisk helg fylld med massor av skratt & galen dans. Vi har verkligen haft jättekul, och trots att vi var ca 90 pers, kändes det som att vara borta med ett gäng kompisar. Kul, kul, kul!

Är pga. sömnbrist och hets-partande just nu ganska sliten och orkar inte skriva mer än så. Men jag lever i alla fall, massor av roliga minnen rikare. Nu ska jag placera mitt ass i soffan med diverse onyttigheter och ligga där resten av kvällen. Aaaah, gött.

Väntar spänt på bilder från helgen! Glömde nämligen min egen kamera sist i Sverige, så har inga egna bilder.

Ha en underbar kväll!

/ Frihetsgudinnan

RSS 2.0