sjuk & sliten

29 december 2008

Natten var fruktansvärd och jag sov inte en blund. Hade feber på drygt 39 och hostade hela tiden. Dagen har fortsatt i samma stil och jag är less på att vara sjuk. Därför hoppas jag på att kunna sova inatt, annars blir jag fullständigt galen. Hade även varit trevligt om jag hade kunnat lämna hemmet nyårsnatten.

Jag orkar inte skriva mer idag, och tänkte lämna er med en sjukt kul film. Den är gammal och ni har säkert redan sett den, men man kan verkligen inte se denna film för många gånger. Jag skrattar lika mycket varje gång, även om den egentligen handlar om ett ämne man absolut inte får skratta åt. Men ni ser ju hur bra det går att hålla sig för skratt...


hjärnan är utfräst och lungorna upphostade

28 december 2008

Jaha, nu har ytterligare några dagar gått. Julafton blev jättemysig och himla lugn. I princip gick den väl som vanligt ut på att äta tills man känner sig lagom äcklig, och sen äta lite till. Sedan är det dags för julklappsutdelning, varefter man äter ännu lite till. Sen sitter man där med uppknäppt gylf, jäst och fyllig. I år var det bara jag, mamma och pappa, så det var inga konstigheter. Julklappsutdelningen gick ganska snabbt eftersom vi bara var tre personer, och eftersom min stora julklapp kommer på posten om några dagar. En darling Mac Book 13" Aluminium.


På julaftonskvällen körde jag hem till Niklas familj och firade lite med dom, samt pregade i mig ännu några chokladpraliner. Sen var julen liksom över... i år igen.

Juldagen var mycket lugn och bestod mest i att jag tog hand om en jätte-sjuk Niklas, som hade feberfrossa, hallucinationer, huvudvärk och diverse andra krämpor. På kvällen blev det dock utgång, som planerat. Jag och Pia satt hemma och spelade Kalaha (!), varefter vi tog gamla hederliga 551;an in till Kristianstad och T-baren. Lyckligtvis kunde vi gå rakt förbi den långa kön och segla in i VIP-kön, som vid vår ankomst bestod av 0 personer. Inne på T-baren träffade vi på lite gamla vänner och bekanta, samt roade oss tills stiletterna började vekna. Då var det dags för kebab (dumt, men för tilfället gott...)

Dom efterföljande dagarna hann jag med att fika på stan med vänner jag inte sett på länge och det var som vanlit jättetrevligt. När jag inte satt och fikade tog jag återigen hand om min kära man, som mådde piss och till slut började planera sin egen begravning. Igår bättrade han på sig en liten liten smula, samtidigt som min huvudvärk sakta kom krypande...

Och som ett brev på posten blev jag självfallet lika sjuk. Dum som jag var, trodde jag att mitt annars ganska trofasta immunförsvar skulle hålla denna gången också. Men ack nej - jag är sjuk, sjuk, sjuk. Sitter här med sönderfräst näsa och en närmast obefintlig överläpp, samt feber, frossa, huvudvärk och en ordentlig slemhosta. Hade jag inte fått årets influensavaccin, kunde man nästan tro att jag har åkt på en omgång influensa. Men det är väl något annat virus som härjar i min kropp.

I vilket fall som helst mår jag piss och vill bara sova i en vecka tills detta är över. Tills dess kommer jag belasta jordens miljö och pappersdepoter genom förbruka så mycket snorpapper att det är inte klokt. Har redan klämt en hushållsrulle.

Nu ska jag sova. Om det går. Tjing på er och god fortsättning!

All I Want For Christmas...

23 december 2008

Såg filmen Love Actually här om dagen. En fin film såhär i juletider.
Är så förtjust i den lilla killen som är kär.

Imorgon är det julafton och på Revhaksvägen 12 har vi previs blivit färdiga
med julstöket. Jag har nyss bakat 37 lussekatter till bull/kak-samlingen,
varefter jag klätt granen, dammsugat och tvättat golv. Så nu kan julen komma.
Här kommer en fin julsång, från filmen Love Actually.

God Jul!


love

21 december 2008

Helg. Ledighet. Jullov till 19 januari, hur fint är inte det. Trots att det känns sorgset att praktiken på sjukhuset är över, så känns det finemang att ha en månad i livet, som inte är fylld av planer och måsten. Kanske blir det en resa, kanske blir det jobb? I vilket fall som helst blir det mycket avslappning och lugn. Kommer att behövas inför termin 7, som kommer att bli tuff. Men det var inte det jag ville tjata om - jag ville egentligen bara ut med lite kärlek. En låt till min älskling, för att han står ut med mig i vått och torrt och för att han pussar mig i pannan vad jag än gjort. Du är underbar, Niklas.



Don't you get ahead of me
And I won't leave you behind
If you get unhappy
Won't you show me a sign

There's no love like lost love
No pain like a broken heart
There's no love like you and me
And no loss like us apart

Promises, promise is
Only a word
And when softly spoken
Is never heard

And a heart
Is not a stone
And is fragile, is fragile
When alone

By my side
By my side
Won't you be by my side
By my side
By my side
Won't you be by my side

My care for you
Is from the ground up to the sky
It's over under up above
Down below and to the side

There's no use in pretending
No use in saving face
For my love is never ending
And you are my saving grace

By my side
By my side
Won't you be by my side
By my side
By my side
Won't you be by my side

sjuk.

16 december 2008

Ja, det blir alltmer sällan jag skriver här, dumt. Har haft så mycket i görningen att jag knappt hunnit andas. Har dock idag varit hemma och spenderat dagen i sängen, då jag känner mig otroligt krasslig. Mår inte alls bra, men är hemskt stressad över att jag missar massa praktik-tid när jag ligger hemma och snörvlar. Har uppskattningsvis fräst ut ca 15 liter snor idag. Så min plan är trots allt ,att åka till sjukhuset och "jobba" imorgon trots täppt näsa och dunkande huvudvärk. Har ju bara 3 dagar kvar på kirurgkliniken och vill utnyttja dom till max. Trivs så himla bra.

Jag är väldigt imponerad av det omtalade jordskalvet som ägde rum imorse. Jag vaknade till vid 06.20 tiden av att glipan i fönstret började öppnas mer och sedan stängas igen, samtidigt som sängen skakade till. Min första tanke var att det hade hänt något nere i hamnen, typ en explosion eller något. Sen kom jag att tänka på om det kunde vara ett jordskalv, vilket jag därefter själv dementerade medan jag började undra om jag förvandlats till en dum drama-queen under natten. Men så dumt var det ändå inte!

För övrigt vill jag varna er allihop för numret +88213213608. Det har ringt mig nu några gånger senaste veckan. Det ringer ungefär 1-2 signaler sedan lägger "dom" på. Som upplagt för att man ska få ett missat samtal och då ringa upp. Jag googlade numret, och tydligen är jag inte den enda som blivit uppringd. Som tur är, har jag inte ringt tillbaka - gör man det kostar det en herrans massa pengar. Bedrägeri med andra ord.

Nu är det nog dags för mig att gå och fräsa. Det får bli dubbla munskydd imorgon på operationssalen, så jag inte snorar igenom...

kirurgi

11 december 2008

Vilken dag! Har verkligen haft en sjukt spännande dag, och jag är äckligt nöjd med mina egna insatser, rookie som jag är! Har stått på operation mellan 08-13 och sedan 14-19, och jag tackar hela universum för lunchrasten. Att stå och titta på blod i 12 timmar kan annars orsaka måttlig trötthet. Men det gick bra, och jag fick lov att vara mer aktiv än jag hade hoppats på. Jättekul!!

Annars har veckan på operationsavdelningen hittills varit mycket givande. Har sett både det ena och andra, samt assisterat till samtliga operationer. Att händerna sedan luktar "insida av kropp" (uttrycker mig lite fint...) om kvällarna får man väl leva med.

Imorgon är det fredag och jag räknar med att få lite tidigare ledigt, för att sedan bege mig till Odense över helgen. Ska bli skönt att komma hem och se så att lägenheten mår bra, och träffa alla vänner. Samtidigt blir det kanske inte den avkopplande helg jag behöver efter en tuff vecka. Men nu är det bara en vecka kvar - sen 5 veckors ledighet UTAN tenta. Vilken lyx. Så jag ska nog klara av en vecka till med alarm 05.20 och 9-11 timmars arbetsdag. Får väl börja vänja mig om det är läkare jag ska bli.

Nu ska jag packa och gå till sängs. Fritiden är för närvarande obefintlig.

Hej på er.


vilken dag....

5 december 2008

Orkar inte skriva egentligen. Vilken hemsk dag, som sent kommer glömmas.
Att vara på akuten är det mest spännande jag gjort hittills, men ibland slår det
mig vilka hemska saker som kan hända och hur snabbt livet kan vända - och
till och med släckas för gott.

Hemskt.

puh.

2 december 2008

Jag är så trött... så trött... så trött... Att stiga upp 05.20 och vara på akuten hela dagarna tär på krafterna något enormt. Så jag däckar i soffan vid 19.30 ungefär. Så om ni någon dag skulle vilja kontakta mig, kan jag redan nu säga att efter 20 är jag i príncip halvdöd zombie som med nöd och näppe svarar på tilltal. Så är det.

Sängen, här kommer jag.

Måste vänja mig vid detta liv!

RSS 2.0