en galen helg till!

29 september 2008

Ja, men så är det måndag igen. Både kul och en smula obehagligt att tiden går så otroligt snabbt. Helgen har igen varit allt utom lugn. I fredags blev det utgång till universitetet. Sviktande party-humör och entutiasm ledde dock till väldigt tidig hemgång för min del. Skönt och förnuftigt av mig (någon gång ska man ju va det också...) eftersom jag skulle jobba hela dagen i lördags. Jobbdagen var äckligt stressig och ingenting fungerade som det skulle. Detta ledde till att jag efter min sushi-frossa i lördags kväll somnade i soffan runt 21-tiden. Som en liten pensionär.

Igår tränade jag och sen var det dags för personalfest med Kræz-folket. Efter avslöjanden av alla hemligheter stod det klart för oss att vi skulle till Nyborg badland, vilket var mer OCH mindre uppskattat. Badhuset var reserverat till oss, så vi hade bassängerna för oss själva. Dock blev det såklart att vi tjejer gick som lämmlar i flock direkt mot bubbelbadet för att sedan placera våra bikini-rumpor där under hela vistelsen.

Efter bad hade vi 30 minuter på oss att göra oss party-klara. 30 min!! Det är ju fullständigt orealistiskt! Därför kände vi oss fullständigt orealistiskt o-party-uppklädda när vi åkte tillbaka mot Odense, trots klänning och stiletter. Men det glömdes snabbt bort när vi kom fram och fick syn på den mexikanska bufféen. Aaah, så mycket och så god mat har jag inte skådat i hela mitt liv. Därför åt vi tills vi (och klänningarna) nästan sprack, vilket inte fick en att känna sig mer glamourös direkt. Men det glömdes också bort ganska snabbt när aktiviteterna tog vid. Det blev merenge/salsa-kurs, show och massor av tequila. Helt enkelt en väldigt trevlig och minnesvärd kväll med mycket skratt och dans. Vid 03.30 kastade jag (som en av dom sista) in handduken och cyklade hem, eftersom det ju ändå var söndag och skola dagen efter (förnuftig igen). En liten kvarblivande skara åkte vidare till Rasmus på efterfest, som dom skulle avsluta med brunch idag. Tur att jag hoppade av, annars hade jag nog inte snappat upp något alls på föreläsningen idag.

Nu måste jag verkligen fortsätta plugga. Helgen har varit alldeles för plugg-fri och jag ska ju fortfarande kunna vad jag ska kunna. Molekylärt grundlag för cancer är det som gäller ikväll hemma hos Lil-Wib.

En inblick i gårdagen och en svängig låt kan jag väl bjuda på innan jag säger tack och adjö.

         




TACK OCH ADJÖ!

hemlig dag.

28 september 2008

Så är det söndag igen! Generellt en slapp och skön långhelg präglad av träning, jobb och vila, och inte så mycket plugg. Men det ska nog lösa sig ändå. Får plugga lite extra i veckan!

Helgen är långt ifrån slut. Om en timme ska jag bege mig till jobbet som (för enda dagen på hela året) är stängt pga. personalaktiviteter! Vi ska åka till hemligt ställe och utöva hemliga aktiviteter. Det enda vi vet är att vi ska ha med oss badkläder och löparskor (!??!?!?). Det känns inte helt betryggande, men jag litar på att det har planerats något kul. Dock känns kroppen verkligen inte fit for bikini idag, varken när det gäller fysik eller färg. Men alla har samma utgångspunkt, och vi ska nog kunna trivas. Är ganska negativ till det där med löparskor, men nu ska man inte döma dagen i föväg. Kanske är det bara en fint, vi kanske inte ens ska använda bikini och löparskor (?). Det blir spännande.

Efter hemlig aktivitet ska vi bege oss tillbaka till caféet och fortsätta aftonen med andra hemliga aktiviteter.

Det enda som egentligen inte är hemligt är att jag ska dit och att jag har packat min nya rutiga klänning. Så får vi se vad dagen/kvällen/natten har att erbjuda. Återkommer om det imorgon. Har inte föreläsning förrän kl 12.15, det är skönt att veta.

Nu ska jag packa väskan och dra på löparskorna!
Sköt om er.
Hallöjsa!

gütt

27 september 2008

Nyss hemkommen efter en lång och stressig dag på jobbet.
Lägenheten är städad.
Jag har hemma-i-soffan-kläderna på mig.
Har köpt sushi och blandat hemlagat is-thé.

Gött, fint, underbart!

Fridag-fredag

26 september 2008

Har varit otroligt skönt med en ledig dag. Inte för att jag har läst speciellt mycket, men har städat, tvättat, tränat och lagat världens godaste biffar med färsk basilika, oliver och fetaost i. Sen har jag läst ett ynka kapitel i patologi-boken, som handlade om testning, diagnostisering och klassificering av cancer. Men i det hela en slapp dag!

Nu sitter jag här med inpackning i håret och ska snart börja göra mig klar inför kvällen. Lägg märke till att jag är i god tid och inte stressar som jag alltid gör! Skönt, skönt. Det blir Ebrietas-fest ute på universitetet ikväll för alla som läser på "sundhedsfaglige fakultetet", dvs. bl.a. för dom som läser till läkare, kiropraktor, logoped och idrottsvetare. Det brukar bli kul eftersom man aldrig har jättehöga förväntningar...

För övrigt är jag en stel pinne efter bodypump-passet igår. Det känns att det var längesen. Och jag antar att träningen idag endast spär på lite extra träningsvärk. Men det är skönt att det känns att man har rört på sig!

Nu ska jag frysa is och göra sockerlag till kvällens green apple martinis.








Tjineling-pling-pling!

Tidig Helg!

25 september 2008

Jeps, så var det helg! I alla fall nästan. Har fått veta att jag inte har någon kommunikations-undervisning imorgon, vilket betyder att det är helg nu. Och det är fint. Har inte alls lika mycket stress som förra blocket, att det kan variera så mycket från en vecka till nästa är helt otroligt. Det leder till att man är inställd på att panik-plugga och inte riktigt kan låta bli att ha pluggkänsla i kroppen när man cyklar hem från skolan. Man får också sjukt dåligt samvete för att man inte läser, även om där inte är så mycket att läsa. Men men, alltid ska där vara något att klaga över!

Dagen började sjukt slappt med brunch på the room. Gött att äta god frukost och gött att skippa (läs: SKOLKA = jättetufft) grupparbetet, som man ändå inte får ut någonting av. Har annars haft en ganska intressant föreläsning om cancergenetik, samt "dagens tumör" (inte att förväxla med "dagens rätt") som idag var bröstcancer. Det känns i alla fall nu, som om man lär sig något viktigt, och det skruvar upp motivationen lite. På något vis känns det som om man kommer närmare det man verkligen ska syssla med i framtiden. Framtiden börjar ju redan om 3 år när jag är färdig med utbildningen.

Snart blir det lite löpträning i gymmet och sedan ett bodypump-pass. Ska bara kolla lite i mitt histopatologi-atlas på mikroskopiska bilder av olika tumörer. Inte lika intressant, men det får duga idag.

Här kommer den låt som har allra flest spelningar i min iPod, någonsin. Tyvärr fanns inte denna versionen med video till, men det är den som är allra bäst. Den betyder mycket, på många olika sätt...


Ida vs. K-bladet.

24 september 2008

Jag är sedan ett par dagar tillbaka mitt uppe i en rykande het debatt med (mot?) Kristianstadsbladets sportbloggare och så kallad sportjournalist, som är den mest bittra och tråkiga journalist jag någonsin varit med om. Det är jättelöjligt och ruskigt barnsligt, men jag känner i min benmärg att jag måste ha mina åsikter ute i luften, då hela jäkla Kristianstad är så infiltrerad med bitterhet, avundsjuka, jantelag och "GUD-ALLTSÅ-DENNA-MÄNNISKA-ÄR-ANNORLUNDA-VI-MÅSTE-HACKA-PÅ-HONOM". Jag orkar inte sånt.

Att personen som det diskuteras om är min pojkvän har (även om man kan tro det) inte övervägande med saken att göra, det handlar om att vuxna människor tycker illa om varandra, och visar det på ett sätt man gjorde i mellanstadiet. Det är helt enkelt alldeles för barnsligt, och alldeles för många hänger på och tycker det är häftigt - vilket ju igen bara visar att hela staden kognetivt inte har blivit mer än 12 år.

Jag blir så irriterad på folk som egentligen tycker sjukt illa om en, men som är överdrivet trevliga mot en när man träffas. VAD ÄR MENINGEN MED DET EGENTLIGEN? FEGHET? Har man stake nog att snacka skit bakon ryggen på folk, borde man ocskå ha stake nog att kunna säga det till den omtalade. Självklart menar jag inte då att man personligen måste kontakta alla man ogillar för att säga det till dom, man men behöver fan inte låtsas att man bryr sig om varandra heller!

Det är bara Kristianstad i ett nötskal det där. Hur mycket hemlängtan man än kan ha ibland, så kommer jag alltid att tycka så. Tänk efter snälla ni -  tycker ni illa om folk för att dom behandlat er illa eller upträtt på ett (för er) oacceptabelt sätt (HELT OKEJ I SÅ FALL!) eller tycker ni illa om folk för att ni har hört eller läst något om dom, utan att själva 100% veta sanningen?

Debatten finns bland kommentarerna till detta inlägg (Nordgrens svar): http://blogg.kristianstadsbladet.se/patrikpersson/


Bitterinfiltrerat område är markerat.



Nu ska jag läsa om dagens tumör - hudcancer. Spännande, och bra att läsa om man funderar på att sluta sola solarium. Farligt, farligt!

Kl 18 ska jag jobba stängning, ganska slappt.
Hej på er.

det luktar korv?

23 september 2008

Undrar varför det luktar korv i min lägenhet? Plötsigt i eftermiddags började det lukta sjukt mycket mat i lägenheten, typ kryddstrark korv. Och jag hade inte lagat mat vad jag kunde dra mig till minnes. Efter en stunds funderande beslutade jag att det måste vara en av grannarna som lagat mat, och så har det spridits till mig lägenhet. Hur som helst gick jag och tränade och kom hem nyss - och det luktar sjukt mycket korv fortfarande. Bara hos mig. Skumt. Måste undersökas.

Dagen var bra och jag anlände från skolan i glatt humör med ett paket under armen, som jag hämtat på posten - MIN NYA TELEFONADAPTOR!! Äntigen skulle jag ringa för första gången på 1,5 vecka. Kopplade in den och var sjukt nöjd. Men. Den funkade självfallet inte. Efter att ha rivit av halva håret (dvs. ca 40 hårstrån), ringde jag till kundservice och var beredd på slagsmål över telefonen. Dock var mannen mycket trevlig och kunnig, och det hela resulterade i att det tog mig 2 timmar att, under kundservice-mannens handledning över telefon, OMINSTALLERA hela skiten. Till slut fungerade det och jag kan ringa igen. Äntligen. Men jag kommer få en väldigt hög mobil-räkning om några veckor...

Fick titta på tumörer och metastaser idag, på bortopererade tarmar, livmödrar (hahaha, undrar om man säger så egentligen), levrar och bröst. Ganska  bra att få titta, känna och uppleva istället för att läsa i en bok och titta på bilder, även om verkligheten luktar väldigt mycket mer formalin och döda organ. Men man lär sig nog snabbare har jag en känsla av. Resten av dagen var bara mikroskopering och ett antal tråkiga, långdragna föreläsningar inom patologi.

Nu är det dags för vårrullar och inte korv. Gott.

dance.

23 september 2008

Jag saknar att dansa. Att skaffa inspiration från filmer och musik, göra iordning passet, ändra det 1000 gånger och slutligen vara jättenervös första gången det ska läras ut. Det saknar jag. Även om det är ganska dålig kvalitet på denna filmen, njuter jag lika mycket som jag gjorde första gången jag såg den på bio. Ska beställa den på DVD när den kommer ut, om den inte redan har kommit. Så sjukt bra.

 

Nu måste jag ta mig samman och läsa vad som ska läsas om jag ska hinna till träningen. Annars är det aja baja på mig.

ny kula.

22 september 2008

Så börjas det på ny kula igen. Måndag igen, ny vecka. Nytt block - cancer. Ny bok, ny pärm, nya anteckningar och nya föreläsare.

Förra blocket leddes av en ofantligt engagerad överläkare från klinisk mikrobiologisk avdelning. Varje gång han föreläste var det stor show och man somnade verkligen inte. Idag, däremot, möttes vi av en grå liten gubbe med trätofflor från patologisk avdelning, som skulle hålla i intro-timmen. Han sa "hej och välkomna" sen började han prata om tumörer med detsamma. Inget onödigt snack där inte! Jag hade sett fram emot undervisningen och hoppades att det skulle vara lika intressant som det låter. Men ack nej. Han var så otroligt tystlåten, entonig och bara inte alls inspirerande.

Får hoppas på bättring imorgon.

Annars har dagen varit lugn, det behövde jag verkligen. Köpte världens godaste thé på väg hem från skolan, i min lilla älsklings-thé-butik på Vestergade. Vanilj&citrongräs. SÅ GOTT. Så med några koppar thé har jag överlevt kvällen, medan jag har försökt få överblick över all ny information, alla nya anteckningar och kompendier. Organisera upp livet igen liksom.

Nu är det alldeles för sent. Imorgon kl 08.15 ska jag sitta ute på sjukhuset igen och titta på tumörer i mikroskop, och ska helst inte somna eftersom vi har föreläsningar till kl 14.00.

Sov gott mina små kycklingar.


monday morning.

22 september 2008

crayzay day

21 september 2008

Hajsan.

Det har varit en crayzay helg helt enkelt. Har varit hemma 14 timmar totalt sedan fredag och sovit 10 av dom (7 inatt och 3 i går natt). Dom resterande timmarna har jag diskat, dammsugat, tvättat golv, städat toalett, städat bort alla kläder som låg utplacerade lite överallt, och putsat speglar. Har inte suttit stilla en sekund, förutom när jag sov - men det är också ganska oklart om jag var stilla då.

Helgen började med tenta i fredags. DET GICK JÄTTEBRA! Absolut mycket bättre än jag hade väntat mig, och långt över gränsen för godkänd - 85%. Göttigött. Så ännu en gång får jag väl lära mig att jag bara skulle trott på mig själv från början - sluta oroa mig hela tiden för att det inte ska gå, det gör det ju alltid ändå!

Efter det blev det en runda på stan, köpte en obligatorisk grattis-till-tentan-present till mig själv på Magasin du Nord. En söt klänning som får invigas vid ett finare tillfälle. Trodde att det skulle bli en kort runda på stan, men ack nej. Klänningarna vi hade beställt till bröllopet kom inte med posten, så vi var tvugna att hitta något annat, på stan. Något fräckt, men inte för fräckt. Det var väldigt svårt, men vi fastnade till slut för en städ-flicka-outfit som var lagom fräsig.

Fredag kväll kom snabbare än väntat och innan jag förstod vad som hänt stod jag i köket hos Nora & co, på deras inflyttningsfest. Jättetrevligt och en himlans fin lägenhet. Det blev ganska sent, och efter 3 timmars sömn skulle jag upp igen. Då var det dags för bröllop för mig, Anita, Samantha och Stine. Vi hade en helt sjukt kul dag - jobbae 14 timmar, men det kändes som en vanlig arbetsdag. Vi fick helt enkelt pengar för att ha kul. Och mycket pengar var det också.

Normalt hade jag väl gått och lagt mig efter 14 timmars jobb, men så blev det inte. Vi körde hem (i den nya BMW;n som vi fick låna, fint!!) till Samantha och satt där, sen blev det av till jobbet runt 3-tiden och sen fortsatte det bara.. Var hemma vid 06, helt slut.

Nu har jag 2 timmar i min nystädade lägenhet. Jag ska bara ligga och njuta av söndagen och göra absolut ingenting. Har städat hela lägenheten, allt luktar rent. Nu ska jag baka scones och sätta mig framför TV;n med scones och en kopp thé.

Sen blir det jobb igen. Puh. Men det är jag och Stine som ska stänga, och söndagar är slappa. Det blir hyggeligt.

Imorgon börjar block 2, cellevækst og cancer. Ska bli intressant, och kul med lite mer kliniskt orienterade kurser.

Bilder kommer inte att läggas ut från gårdagen, haha.
Tjooopp.

nasty girl.

18 september 2008

don't worry, be happy. HA.

18 september 2008

Det blev inget inlägg igår, då jag inte var hemma på hela dagen. Träffade Sidsel och Kanita 08.00 för att gå igenom och rita upp lite cellreaktioner under immunologiska processer, sedan var det uppsamling av kursen med "lärarna/läkarna", och sen satt jag själv i en 40 grader varm läsesal och försökte lära mig något. När jag insåg att jag läste samma mening 5 gånger för att förstå var det stod, packade jag ihop grejerna och åkte till jobbet för att ha "möte" med tjejerna angående bröllop vi ska jobba på, på lördag. Vi försökte hitta kläder på nätet, som vi ska ha på oss då vi under champagneserveringen ska vara en smula kinky - obs, inga bilder kommer tas! I vilket fall som helst så blev Samantha "white bunny", jag blev "cat corsage" och Stine blev något med "black corsage" - mycket exotiskt och väldigt bra att det bara är under 2 timmar vi ska ha detta på oss.

Sen kl 19.00 började dink-kursen, som jobbet arrangerade, så vi alla ska bli bättre bartenders. Perry från Zimbabwe/London kom och undervisade lite bartender-art, och vi tittade, gapade, och smakade drinkar. Efter kursens slut skulle vi naturligtvis fortsätta med det, och mina planer på att åka direkt hem och läsa krossades på en sekund.

Kl 23.30 tog vi beslutet att hälsa på Anita, som jobbar i sex-butiken. Mycket spännande och kul att kolla in sortimentet.

Nej, nu ska jag inte sitta här och vara detaljerad längre. Min huvudpoäng var egentligen att jag hade fullt upp hela dagen igår. Och idag blir det likadant. TENTA IMORGON!!! Detta är min enda lediga dag mellan undervisning och tenta, så nu ska det jävlari läsas. MYCKET!


Tjippsnipp!


panik i hönshuset

16 september 2008

Jag vet alltså inte ens om det är den 16;e men jag chansar på det, orkar inte ens kolla upp det. En smärre chock (ah, hur stavas det nu igen...) fick jag idag när jag började läsa på dom gamla tentorna som vi har hittat. Det uppstod panik i mitt inre, och tro mig, det är inte den lilla reaktionen.

Dock klarade jag upp situationen genom att förneka vem jag är och var jag befinner mig, och slog på tv4 för att se idol. När jag efter ett par timmer återfick medvetande satte jag mig ner och gjorde en "provtenta" som ligger på nätet. Den klarade jag med helt ok marginal, så nu har jag dämpat min ångest några milimeter inför natten och förhoppningsvis också skönhetssömnen.

Usch för det här. Hur fan ska man kunna veta saker man inte vet?
Eller... Hur ska man kunna veta det man vet att man inte vet?
Hur ska man kunna veta det man vet att man inte skulle kunna veta?

Slutligen: Hur ska man kunna veta allt?
Kommer det inte i 2-för-1-paket med den vita rocken?

Telefonen funkar fortfarande inte, och kommer att fortsätta i den stilen enligt kundservice.
Ska få en ny adaptor med posten. MED POSTEN! LÅNGSAMMASTE (så heter det nog inte)
TRANSPORTMEDIET I HELA UNIVERSUM. Ah, jag blir så trött alltså.


Ajjö med er.

AAAARRRRGGHHHHHH!!!!

15 september 2008

JAG ÄR SÅ ARG!
Sedan i fredags har min hemtelefon inte fungerat, vilket har varit irriterande, då jag inte kunnat ringa hem till Sverige utan att betala 200 kr i mobilavgifter. Så har varken kunnat prata med Niklas, familjen eller någon annan sedan i fredags. Därför bestämde jag mig för att gå upp i god tid och hinna ringa kundservice innan skolan. Detta gjorde jag, och fick veta att det är inga problem - bara att skriva in en kod i telefonen och så funkar det efter en kvart.

Trodde jag på det? Nej.
Provade jag? Ja, det kunde ju ha funkat.
Funkade det? Nej.

Därför provade jag igen utan resultat.

När jag kom hem från skolan ringde jag igen och förklarade läget. Efter många om och men (och många hundralappar i mobilräkningen senare) hittade killen felet (påstod han) och sa att han skulle ringa tillbaka inom några minuter.

Trodde jag på det? Nja, kanske ändå.
Gjorde han det? - Ikke.

Så efter 3 timmar ringde jag upp och var en smula irriterad, då det var samma kille som svarade, men låtsades att han inte visste vad jag pratade om. Denna "nya" kille sa till slut att "jag kommer sätta igång din teleadaptor härifrån och det kommer fungera om en timme".

Funkade det? NEJ.
Hade kundservice stängt när det hade gått en timme? JA, SJÄLVKLART HADE DEN DET, OCH DE VAR JU DET HAN MYCKET VÄL VISSTE. JÄVLA MÄNNISKA, HUR KAN SÅDANA MÄNNISKOR FÅ JOBB ÖVER HUVUD TAGET!?!?!?!?

Ja, så nu sitter jag utan telefon med en sablans skit-adaptor som bara blinkar. Jag kommer snart ta fram hammaren och gå lös, då kanske det funkar bättre.


AAARRRRRRHHHH, jag är arg.

Annars har dagen varit lugn även om tentaångest smått börjar krypa fram. Har läst viruskemoterapi och parasitologi hela kvällen och är sinnessjukt trött på böcker nu. Ska ner till macken och köpa något onyttigt istället för att gå och träna. I ren protest mot världen. Och den enda som kommer må dåligt av det är jag. Men det skiter jag i just nu, i ren ilska och frustration. Och imorgon har vi 7 timmars föreläsningar i sträck utan paus, mellan 08 och 15. Antibiotikaresistens, allergi, parasitoligi, främmande infektioner och lite annat smått och gott som också kommer på tentan på fredag. Vem tycker att vi behöver lite ledigt för att plugga? - Ingen.

För att sammanfatta: Ska ni bråka med någon dom närmaste dagarna, välj inte mig - jag rinner snart över.
Hejdå.


easy like sunday morning...(?)

14 september 2008 - Namnsdag: IDA

Oj, jag fick kämpa där ett tag för att stava rätt till september... Semtpenber, sebtemper, setpemper. Svårt en dag som denna. Undrar lite hur det kommer gå att plugga?

Var hemma vid halv 6 tiden imorse, trött och snurrig. Det var jättemycket folk ute igår, och jag trivdes i baren! Fick mycket dricks och alla var så glada, vilket nog både hade med stämningen och alkoholen att göra. Men det är en dag idag också, så nu ska jag (lite sent men ändå) plugga i några timmar innan jag åker och jobbar några timmar ikväll igen. Lite segt, eftersom jag hade behövt vila upp mig inför veckan. Tenta på fredag ju för i tusan hundar!!

Jag vet att det har blivit mycket musik och youtube-klipp på sistone (notis: varje gång jag skriver "sistone" tänker jag på min gamla bildlärare Lars Ferm som lärde oss att stava till "sistone" och andra viktiga ord), men musik fyller mycket av min vardag när jag pluggar mycket. Det är det som håller mig ovanför ytan när jag egentligen bara vill ta ett djupt andetag och simma under vattnet ett tag. Om ni förstår?

Den här låten är en av dom bästa just nu. Maria Mena, just hold me.


Ha en skön söndag mina vänner.
Love, peace and understanding.

le freak - c'est chic!

13 september 2008

 

Har sovit ut, tränat, ätit och pluggat.
Sitter nu och laddar inför en lång kväll/natt i baren på jobbet.
Hoppas på många partysugna gäster, då är det alltid så kul!

Har ni inget för er, kom förbi och ta en drink :)

myskväll

12 september 2008

Precis vad jag behövde efter en hård vecka; en perfekt hemmakväll med mig själv framför TV;n. Tränade någon timme, sprang sedan (!) och köpte sushi - dyr men väldigt god. Åt sushi i soffan, i en nystädad lägenhet medan jag kollade på oviktiga-men-kul-att-titta-på-program. Bakade därefter kardemumma-bullar (obs, i min NYA ugn). Åt bullar och drack en kopp höst-thé, medan jag såg en film med Morgan Freeman, som jag aldrig sett innan. Sjukt fint!

Dock var filmen en riktig B-film som inte är värd att se. Trodde inte Morgan Freeman hade varit med i en enda dålig film någonsin, men där hade jag fel. Dreamcatcher tror jag den hette. Fullt normal till att börja med, men slutade i alien-drama. Så nu berättade jag det, nu behöver ni inte se den!

Nu är det sängdags. Imorgon ska det pluggas bakterier och virus - tenta i immunologi och infektionsmedicin på fredag. Känns konstigt att ha 5-poängstenta, har aldrig provat det förr. Borde inte vara några problem, med tanke på att dom andra tentorna vi haft har varit minst 4 gånger så stora. Så det löser sig.

Sen blir det jobb på kvällen och hela natten. Ska stänga imorgon, så är väl hemma någon gång framåt  öndagsmorgonen. Så jag hinner sova & plugga lite innan jag ska jobba igen på söndag kväll...

Och en sak till - JAG HAR BESTÄLLT MIN DRÖMJACKA!!! Den var slutsåld här om dagen men på någon vänster fanns det en ynka jacka  kvar och eftersom jag var inne på hemsidan vid exakt rätt tidspunkt beställde jag den med detsamma!
Och dessutom - fick den till 50% eftersom jag hade VIP-rabatt. 

Kan inte bli bättre.
Goodnight!

Dagens citat:

12 september 2008

"I have this uncontrollable need to please people"
/ Cortney Cox Arquette a.k.a. Monica i FRIENDS.

Kunde inte sagt det bättre själv, Monkan.


ordning och reda.

11 september 2008

Då var man hemkommen från en lång dag i skolan, och ska (surprise!) sätta mig och plugga!
Har precis ordnat en bra spellista på iPod'en och gjort en god persika-smoothie, så allt
är förberett för lite autouimmunologiska sjukdomar och allergier.

Själv är jag allergisk mot ostrukturerad plugg-organisation, och ska nu lägga mina böcker,
pennor, pärmar och anteckningsblock i den perfekta ordning dom ska vara i, så jag lätt
kan läsa, bläddra och anteckna. Musik och ordning, det är det enda som behövs.

Döm mig inte, är ni snälla. Jag är normal också. Ibland.
Här kommer dagens favorit. Längesen jag lyssnade på den sist...
Hejdå.


trött och känslig?

10 september 2008

Jag heter Ida, är 23 och ett halvt, sitter och bölar för att en 16-åring gick vidare i idol.

Det har visserligen inte något att göra med att hon bara är 16 och gick vidare.
Hon var grymt bra, och påminner mig lite om Eva Cassidy på något vis.
Plus hennes pappa var så stolt. Det gör mig lite extra svag.

Nu hejar jag på Anna. Inga tvivel.
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.603666

Nu är det dags för farmakologi - antibiotika. Jag har svurit en ed att jag ska bli färdig med det ikväll. Så det är bara att ta tag i det innan ögonen går i kors på riktigt. Och redovisningen av grupparbetet imorgon kl 10 har jag inte ens börjat kolla på........

Godnatt (för er del).


Människor jag inte förstår. Part I.

10 september 2008

Här kommer en lista på människor jag inte förstår:

- Alla hemska människor, här inkluderas pedofiler, våldtäktsmän, massmördare, barnmördare, misshandlare osv, osv. Denna punkt täcker över väldigt många människor, men kommer specificeras i sinom tid.

- Människor som ser ner på andra människor av en eller annan grund. Ett exempel är den blonderade damen i Tommy Hilfiger tröja som åt på mitt jobb för ett par dagar sedan, och skällde ut mig fullständigt för att hennes VISA inte gick att använa. Jag som bara är servitris har ju för i helvete inte förmåga att förstå mig på ekonomiska ärenden, som t.ex att dra ett VISA-kort igenom en kortläsare (= KOMPLICERAT ALLTSÅ!). Konstigt nog fungerade alla andra VISA i hennes sällskap, men dom tittade på mig lika snett.

- Människor som låter deras undernärda katter springa in i andra människors lägenheter och gömma sig under sängen. Ett exempel är min granne.

- Människor som aldrig lyssnar på andra människor, hur fel dom än har. Och sen fortsätter göra fel tills en professor säger till. Det finns många exempel på denna typ.

- Människor som snor andra människors utskrivna dokument i skrivarkön på universitetet, och sen inte kan erkänna att dom har gjort fel. Och dessutom tar dokumenten och går hem. Av logiska skäl väljer jag att inte ge exempel.

- Människor som har ett okontrollerat behov av att ljuga om alla möjliga ovesäntliga saker.

- Människor som just upptäckt något och skrattar åt andra människor när dom upptäcker det 1 minut senare, som om dom alltid vetat.

- Människor som är arbetslösa, och klagar över det, men vägrar ta de jobb som erbjuds, även om dessa jobb inte innehåller moment som bajs, kräk, städning och/eller sexuella tjänster.

- Människor som har dåligt självförtroende och försöker höja det genom att kommentera alla defekter hos alla människor i omgivningen.

- Människor som kissar utanför toalett-kanten med vilje.

- Människor som alltid ska vara alla möjliga superlativ jämfört med andra människor.

- Människor som inte kan unna andra människor lite lycka och framgång i livet, och alltid börjar med frasen "Åh, du har det bra du - tänk på mig som...bla bla bla....."

- Människor som inte följer andra lagar än jantelagen.




Listan kommer uppdateras när jag får det för mig.
Tack för mig.

trött på vardag.

9 september 2008

Så var det sängdags igen. Livet känns lite tråkigt, det är verkligen bara plugg från morgon till kväll.
Dagens ljuspunkt var när jag hittade min drömjacka på nätet. Jag ville verkligen ha den, till varje pris.
Precis när jag skulle beställa, visade det sig att den var slutsåld och kommer inte in igen.

Såklart.

Det är precis så denna dagen känns. Man vill gärna ha något som inte finns. På något sätt.
Eller jag vet inte.... Ska inte försöka mig ut på djupt vatten här. Men det känns trist inombords.

Jack Johnson får avsluta denna tråkiga dag med denna fina sång.


Hejdå på er. Ta hand om varandra, och har ni någon att sova bredvid inatt - krama extra hårt.

godafton!

8 september 2008

Lite sent uppe idag, nyss hemkommen från middag hemma hos Laura med tjejerna på jobbet. Jättemysigt och lika mycket skratt som vanligt! Eftersom det är föreläsningar mellan 08 och 15 imorgon, är det nog dags att sova nu. Ska bara hinna lyssna på radioprogrammet om min kära man, som var idag. Var inte hemma när det sändes, men som tur är kan man hinna med reprisen på webradio.

Avslutar med ett citat från Dr. Kolmos, överläkare i infektionsmedicin:
"Evnen til at vaske hænderne er bevist omvendt proportionerlig med uddannelsens længde"
- om läkarnas förmåga att tvätta händerna ordentligt. Så det ska jag satsa stenhårt på dom nästa 3 åren.

Adjö med er allahopa.

ganska nyöppnad mellanmjölk utan smak.

7 september 2008

Jag är inte riktigt på något speciellt humör idag. Känner mig ganska så neutral. Mellanmjölk, liksom. Lite trist. Därför ska jag nu visa en av mina favoriter. Tryck play och digga, precis som jag. Godnatt på er!


typisk lördag - bio & popcorn.

6 september 2009

Tjabba. Har inte riktigt haft tid att skriva, dels pga. pressat schema, dels pga att jag inte ens varit hemma dom senaste dagarna. Har gått från sovande stadium, rakt till skolan, därifrån till jobb och efter det återigen till sovande stadium - för att sedan vakna upp och gått till jobb igen. Nu är jag äntligen hemma och har ca 40 minuter för mig själv tills jag ska iväg igen. Då är det dags för bio - ska vara lite efter och se batman-filmen eftersom den är "jo simpelthen bare så sindessygt god". Tråkigt nog har hälften av världens befolkning redan sett den, och den kommer därför att visas i en liten biosalong. Jag som älskar att få sätta mig i bio 1, som är gigantisk, vilket förstärker bio-känslan lite extra. Men men, det får väl duga det också, bara jag får lite popcorn!

Efter bion bär det förmodligen av till jobbet igen, men inte för att jobba, utan för att säga tack och farväl till Torstein, som slutar och ska ha avskedskalajs innan han åker iväg som reseledare.

Nu har jag bråttom, ska hinna ligga lite i soffan och låtsas som om jag har god tid på mig innan jag skyndar mig som attan för att bli färdig till bion. That's my life.

Peace out, thanks and goodbye.

får det lov att vara en staphylococ?

3 september 2008

Har precis läst klart mina böcker och gått den vanliga rundan i lägenheten, där jag samlar upp alla thé-koppar jag placerat lite överallt under dagen. Hittade idag koppar på toaletten (morgon-théet, samtidigt som sminkningen - man är väl effektiv), skrivbordet (plugg-théet), mini-soffbordet (TV-tittar-théet) och bordet bredvid sängen (minns inte riktigt när det var....).

Idag har det handlat om virus och en massa bakterier. Har självklart, mer eller mindre medvetet, börjat tvätta händerna var och varannan minut, med extra tvålomgång och extra noga. Har också utvecklat en större förståelse för Krösa-Maja i Lönneberga, när hon är livrädd för att få tyyyyfiiiis. "Föschht bli' di blåa i ansiktet, å sen dööör di".

Har tittat på första avsnittet av Idol 2008. Ganska lamt program idag faktiskt, saknade Carolina Gynning och Carina Berg. Varför dom försvann och Peter är kvar förstår jag ej. Men jösses amalia vilken oviktig sak att grubbla över.

Det har i princip varit min dag, mer spännande blir det inte. Låten som har varit på repeat i mina högtalare idag är Butterfly med Jason Mraz, sjukt bra. Här kan ni höra den: http://www.youtube.com/watch?v=iP7ak6u8Wlw

Nu är det sängdags för Lil'Wib. Det är en dag imorgon också (ellerhur låter man precis som en trött gubbe när man säger så...?). Morgondagen kommer återigen att spenderas framför långdragna föreläsare och böcker fulla med bokstäver, men avslutas med veckans andra boxningspass - fint. Att få kämpa tills svetten bokstavligen sprutar, och blodsmaken kommer fram i munnen är något jag saknat. Mina fingrar darrar fortfarande sen igår. Det är gött.

Sov gott kära vänner och glöm inte att tvätta händerna, annars kanske staphylococcus aureus kommer och hälsar på! 

Cookie Jar

2 september 2009

Jack Johnson's Cookie Jar är sjukt bra och har en tänkvärd text...

I would turn on the TV 

But it's so embarassing
To see all the other people
I don't even know what they mean
And it was magic at first
When they spoke without sound
And now this world is gonna hurt
You better turn that thing down
Turn it around




Well it wasn't me, says the boy with the gun
Sure, I pulled the trigger, but it needed to be done
Because life's been killing me ever since it begun
You can't blame me cause I'm too young
Well you can't blame me, sure, the killer was my son
But I didn't teach him to pull the trigger of the gun
It's those videogames and the TV screen
You can't blame me
It's those images he's seen




Well you can't blame me, says the media man
Well I wasn't the one who came up with the plan
And I just point my camera at what the people wanna see
Man, it's a two-way mirror

And you can't blame me
Well you can't blame me says the singer of the song
Or the maker of the movie, which he based his life on
It's only entertainment and as anyone can see
It's smokemachines and makeup, man, you can't fool me
It was you, it was me, it was every man
We've all got the blood on our hands
We only receive what we demand
And if we want hell, then hell's what we we'll have
I would turn on the TV
But it's so embarassing
To see all the other people
Don't even know what they mean
And it was magic at first
But let everyone down
And now the world is gonna hurt
You better turn it around
Turn it around

Klar för comeback.

2 september 2009

Som vanligt mycket att göra, men ska inte tåka ut världen med ännu mer klagerier.
Idag gör vi comeback på boxningen igen. Om jag inte skriver på ett tag kan det bero på att jag inte kommer kunna röra armarna efter ikväll 20.00. Det kommer bli hårt. Och känner jag tränarna rätt blir det straffarmhävningar idag. Många.



uh.

1 september 2008


Jag ær trøtt på skolan.
Och min dator har fastnat i læget dær den bara kan skriva danska ø och æ.
Ibland ær det tufft alltså.

Imorgon børjar jag 08.15.
Har inte varit uppe så tidigt sedan veckan innan tentan i juni månad.
Tufft det också.

status: förvirrad & krigslysten.

1 september 2009

Jaha, nu är det september och hösten är officielt utropad. Det känns ända ut i dom kluvna hårtopparna. Att sitta i föreläsningslokalen igen och lyssna på mer eller mindre engagerade proffessorer känns helt normalt, men ändå konstigt och ovant. Förvirrande är ordet. Det är ingen ordning på allting och man hittar inte vartenda dugg, skulle jag säga. Det enda som är klart och tydligt är hur många kapitel jag har att läsa tills imorgon, och det finns inte en minsta lilla chans att jag kommer klara dom allihop. Så där rök den "jag-ska-vara-seriös-och-läsa-allt-noga-varje-dag"-inställningen.

Något som klarnat lite mer är i alla fall praktiken och allt kring det kapitlet. Det bli 6 veckor på centralsjukhuset i Kristianstad, samt 3 veckor på Åhus vårdcentral. Det ska bli mycket spännande och jag ser verkligen fram emot det.

Kriget mot katterna är långt ifrån över. Jag kan glädjande meddela att pappas attack mot den svarta katten inte fick döden till följd, även om vi var många som oroade oss i ett par dagar. Den lever, men går inte i närheten av mig eller min dörr igen. Den spräckliga och undernärda katten har inte riktigt följt den svarta kattens alternativ, utan kämpar för att flytta in till mig. Jag fick precis tag på den innan den sprang in under min säng tidigare idag. Snälla djur, låt bli!


Nu ska jag börja min vandring i immunologins värld. Hej på er.

RSS 2.0