trött på folk & tråkigt tjat

28 april 2009

Jag är trött på folk idag. Inte på någon speciell, och inte av någon särskild anledning. Jag är bara trött på folk i allmänhet. Eller, det är egentligen inte själva folket, eller personerna i sig - det är mer folks vardagliga, meningslösa & tråkiga konversationer jag är trött på. Liksom folk som pratar. Känner ett växande avsky mot tomma ord, meningslösa meningar och tråkiga samtalsämnen. Jag känner att jag inte riktigt hör hemma i vardagskonversationer, även om jag ibland är den som pratar mest - förmodligen eftersom jag ofta försöker hitta på något annat att prata om.

Samtidigt är jag ordentligt självmotsägande när jag skriver detta, eftersom jag ändå alltid är med på diskussioner om väder, vind, ditten och datten. Men jag är bara trött på det. Har så svårt att se mig själv i ett lunchrum om 10 år, med tanter som pratar matrecept, nya TV-program och hur Charlotte Perelli ser ut i håret. Kan liksom inte bry mig mindre och känner att det är samtalsämnen som vaken betyder något eller har någon mening, utöver att man får använda sin röst.

Med detta vill jag inte ha sagt, att jag inte bryr mig om människor, hur dom mår eller vad dom gör. Jag lyssnar gärna, om folk bara har något vettigt eller meningsfullt att säga. Men jag orkar inte mer av det där "jaha, då ska det regna i helgen..." eller "jag måste köpa kattmat på vägen hem så fluffsan har något att äta i veckan" etc. Det är tråkigt och jag får exem av det.

Samma sak gäller alla onödiga statusuppdateringar på facebook. Det finns vissa människor som har ett frenetiskt behov av att uppdatera allt och alla om vad dom gör - h e l a  t i d e n. "Nu ska jag bara vika lite kläder och sen ska jag gå och lägga mig" eller "ska äta lunch om 10 minuter"... Jaha!? Jag vet inte om det är jag som kanske är känslobefriad, men det kunde inte intressera mig mindre att någon ska kamma sitt hår, kolla på Oprah eller borsta tänderna. 

Fast samtidigt, att skriva i en mindre välkänd blogg, precis som jag gör nu, är ju egentligen en del av samma koncept. Att skriva om sitt liv och sina mest som minst viktiga tankar, fast det kanske inte finns en prick i universum som intresserar sig, är ju lite samma sak som att ventilera skit ut i rymden. Dock har ju folk ett val att inte läsa dessa (denna) blogg(ar), om dom nu inte intresserar sig. Och det är ju skönt. Men att logga in på facebook, utan att mötas av minst en "skönt med sol" eller "min mosters mans kusins farmor är förkyld", är näst intill omöjligt, och därmed känns det som om man blir påtvingad andra människors meningslösa tjat och vilja att synas/höras/märkas. 

Och det är det jag är trött på idag.

bra bra bra

27 april 2009

Tentan gick bra.
Helgen var bra.
Vädret var bra.
Jag var bra.
Allt är bra.

Orkar inte skriva mer om det, så jag sammanfattar det så.

Nu är det dock dags att börja på ny kula med nytt block - sjukdomar i rörelseapparaten, dvs. reumatologi, ortopedkirurgi och en massa arbetsmedicin, rättsmedicin, socialmedicin på det. Ett block jag inte har sett speciellt mycket fram emot, då ämnet inte tilltalar mig särskilt mycket. Vet inte om jag är så förtjust i att läsa om sjukdomar i leder, skelett och sådant dära. Men! Jag har dock i eftermiddag intalat mig att gå in i ämnet med öppet sinne, och försöka vara positiv. Åtminstone ett tag. Kanske är det spännande ändå, man vet aldrig. Ser i alla fall fram emot  rättsmedicinföreläsningarna om skottskador. 

Nu har jag precis polerat golvet rent med AJAX japanese blossom limited edition, och ska fortsätta denna måndag afton med att kränga lite mat, samt bevandra mig i reumatologins spännande (?) värld. Det vill säga, jag ska organisera mina mappar med klistermärken och folders, jag ska bläddra i böckerna och markera vad som ska läsas dom närmsta 6 veckorna, lägga upp en liten läsplan och vara riktigt organiserad, eller ska man kanske säga snudd på kontrollmanisk. Sak samma.

Skepp o hoj. (Båt & cykel!?)

redo som aldrig förr

23 april 2009

Japp! Jag är redo!
Inte för att hoppa fallskärm, inte för  högre skatt, inte för att skaffa katt, inte för bikinisäsong, och heller inte för jordens undergång.

Men jag är redo för tenta i lungmedicin, arbetsmedicin, rättsmedicin, thoraxkirurgi/traumatologi, öra-näsa-hals-infektionssjukdomar & allergisjukdomar. Det är jag redo för. Nu.

Har dessutom utfört alla mina sedvanliga ritualer, såsom yogaträning, kebabrulle & coca cola med lime. Därmed kan det inte annat än gå kalas. & när det hela är över, kommer min lillaste syster på besök över helgen. Det blir bra.

Pilutt!

annat var det förr.

22 april 2009

Eftersom mitt internet bara plötsligt slutade fungera igår eftermiddag, med följden att min hemtelefon heller inte fungerade, så har jag varit isolerad i ca ett dygn, vilket har varit hemskt tärande. Att man är så beroende av både internet och telefoner, det är inte riktigt vettigt. Annat var det på tiden, då man skickade brevduvor eller fick posten med en riddare, som kanske inte dök upp eftersom han kanske blivit skjuten med en pilbåge. Då hade man visserligen inte så stort kontaktnät och socialt behov, och man gifte sig med sin egen bror, eller kusin om man var lyckligt lottad. Som sagt, annat var det på den tiden.

Nu fungerar allt dock, och det hurrar jag för nu. Hurra.

Jag ska inte bli långdragen, eftersom jag har en del att stå i. Har precis kommit hem från en skoldag med 6 föreläsningar i rad, utan rast eller ro. Det var ganska segt, men som tur var, så var dom sista 3 föreläsningarna väldigt spännande och jag satt på helspänn med hakan nerfälld. Thoraxkirurgi, thoraxtrauma & ansiktstrauma = skamligt spännande. Thoraxkirurgen, som hade första föreläsningen, är dessutom min allra största idol, och när han pratar sitter vi alla och tänker att en sån där ska jag bli. Eller i alla fall jag. Fast jag föredrar nog att inte gå hela vägen, utan jag vill nog vara kvinna i framtiden också.

Nej, nu ska jag sluta prata skit, göra en kanna té och sätta mig i soffan och plugga lite lungmedicin.

Lyssna på denna så blir allt bra:



löneförhöjning&kärlek vs. näsblod&svält

20 april 2009

Idag är både en bra dag & en dålig dag.

Varför är detta en bra dag?
- Jag är barnsligt överlyckligt förälskad i min man.
- Jag har fått sova ut efter en tuff helg
- Jag sket i skolan och stannade hemma och pluggar i soffan
- Jag har träffat min chef och löneförhandlat mig till 15 kr mer i timmen (!!)
- Jag har kylen full av jordgubbar, vindruvor, mango,  lime och annat gött

Varför är detta en dålig dag?
- Jag vaknade med näsblod
- Allt jag äter/dricker smakar blod
- Jag är tvungen att sitta och läsa alla dygnets timmar när solen skiner ute
- Jag är stressad pga fredagens tenta i andningsvägarnas sjukdommar
- Jag hinner inte träna
- Idag dör tusentals barn i svält/AIDS/malaria/tuberkulos medan världen tittar åt ett annat håll


hög & superaktiv

19 april 2009

Som beräknat anlände jag till hemmet lite efter 06.00 imorse, samtidigt som några av mina grannar underligt nog steg upp och började dammsuga, lyssna på musik, kissa spik och allt annat skit som dom sysslar med. Jag sov ungefär 4,5 timme, varefter jag steg upp, svepte 2 koffeintabletter (ja, jag vet, det är inte alls bra att ersätta sömn med piller, men jag har dessvärre inget val just nu - är tvungen att hålla mig vaken) och drog fram min feta bok och började dagens plugg. Nu har jag precis avslutat kapitlet om cancer i lunghinnorna, och ska snart sätta punkt för dagens läsning. Ska jobba ikväll igen. Förhoppningsvis tycker alla Odensianer att det är mycket roligare att ha lite grillkväll där hemma istället för att gå ut och äta, så jag kan få en avslappnande, skön, och framför allt  k o r t  kväll på jobbet. 

Kvällen igår var ganska lugn, inga konstigheter, utan mest cosmopolitans, mojitos, stor stark, samt ett par oanständiga förslag. En helt vanlig kväll helt enkelt.

Nej, nu måste jag fortsätta läsa medan min koffeinkick fortfarande sitter i. 

Adjöken.


uteliggaren & frihetsgudinnan gör mindre smarriga drinkar utan tillgång till is. new york-fest, termin 6.

lördag i baren

18 april 2009

Jag har skådat dagens vackra väder och strålande sol från fel sida av fönstret idag, vilket känns hemskt trist. Har suttit på min gump och pluggat kroniska obstruktiva lungsjukdommar hela dagen, förutom dom få minuter jag spenderade nere i tvättstugan. Förjäklatråkigt.

Nu ska jag njuta av min 3 minuter långa, härliga cykeltur i det gröna, till jobbet. Där ska jag slita hela kvällen och hela natten, dock i ett strålande bartender-humör. Det blir ett långt jobbpass och jag beräknar hemkomst runt 06.00. Då ska jag powernapa lite innan det är dags för nästa vrålplugg. Sen jobb igen imorgon kväll. Huh, känns som om jag kanske tagit på mig lite för mycket... igen.

Ha en alldeles fantastisk kväll mina vänner!



double-crap

17 april 2009

Jag är skit-piss-fete-förbannad. Ilskan från gårdagens uteblivna föreläsare hade lagt sig när jag kom till vad jag trodde skulle bli en föreläsning om ansiktstrauma i morse. Då hände det igen!!!! Ingen föreläsare kom, ingen svarade i telefonen någonstans och där satt vi, 80 förvirrade studenter och undrade vad i hela fridens namn som händer. Tålmodiga som vi var, satt vi kvar och väntade i en timme till nästa dubbel-föreläsning, som skulle handla om röntgendiagnostik vid lungsjukdomar. OCH DÅ HÄNDER DET JÄVLARIHELVETESI IGEN! Ingen föreläsare, inget svar i telefon och informationen om frånvarande undervisare lös med sin frånvaro. Så nu har vi på två dagar missat 4 timmars undervisning, som vi SKA KUNNA till tentan nästa vecka. I bästa fall får vi ersättningstimmar nästa vecka, men som ju såklart kommer knipa 4 timmars tentaplugg. Eftersom vi har 6 helt nya föreläsningar så sent som dagen innan tentan, behöver man all tid man kan få till att plugga på eftermiddagarna, och det skulle underlätta ganska mycket om föreläsningarna bara blev av när dom ska. Så slipper vi sura miner och stressade hjärnor.

För jävla dålig stil.

För övrigt har jag ätit koffeintabletter idag för att hålla mig vaken och pigg. Dom har fungerat skitbra, jag har läst som aldrig förr. Dock är min ena pupill tre gånger så stor som den andra. Det känns lite oroväckande.



oh crap.

16 april 2009

Jag är redan hemkommen. Varför då? Jo, för att det aldrig dök upp någon föreläsare till föreläsningen om thoraxtrauma! Vi satt spänt bänkade allihop, som äkta plugghästar, och väntade på en spännande timme, medan vi i takt bankade med händerna i borden (i min fantasi). Men den upptagna thoraxkirurgen hade annat för sig än att undervisa intresserade studenter.

Så i ren protest stack vi hem, även om vi hade två föreläsningar till efter thoraxtrauma-timmen. Humöret föll när vi ännu en gång blev glömda och undervisaren inte dök upp, så vi orkade inte med någon mikroskopi-undervisning eller att titta på döda cancersvulster. 

Så jag är redan hemma. Rätt skönt!

Nu ska jag plugga och sen vankas konditionsträning & yoga ikväll. Som jag saknat det under påsken!

Hej på er!



mjukstart

15 april 2009

Jahajaha, nu har vardagen sprungit ikapp en. Jag började med en mjukstart och tog lite ledigt idag. Fick nämligen veta ryktesvägen att föreläsningarna idag skulle vara väldigt dåliga, och sådana rykten är jag verkligen inte sen att tro på, så jag tänkte att va tusan, och stannade hemma. Ett ypperligt beslut, då jag faktiskt hunnit med både ett och annat! 

Eftersom kylskåpet ekade tomt efter en vecka i Sverige, så var jag tvungen att handla. Efter handlingen har jag hunnit läsa en massa (faktiskt fullt koncentrerad och utan att somna!!), dammsuga, träna och kolla på TV. Så jag är minsann nöjd med dagen.

Nu kallar sängen. Jag måste nog ladda upp ordentligt inför morgondagens alla föreläsningar. Ser speciellt fram emot en, som handlar om thoraxtrauma. Spiiinnande va!

Sov gott och var vänliga mot folk.

tillbaka i mitt lilla bo

14 april 2009

Tillbaka i Odense efter skönt påsklov. Har mest sovit, ätit god mat, vilat och umgåtts. Fint och fridfullt. 

Det börjar bli jobbigare och jobbigare varje gång jag ska ta farväl av Niklas på tågperrongen. För varje gång jag sätter mig på tåget med en klump i magen, så växer längtan efter att få starta vårt gemensamma liv, inte bara dom där ynka dagarna vi får tillsammans. Utan en vardag som vi delar. Men det är länge till, och det är det som börjar svida. 

Jag har gjort ett val, och det kommer jag stå fast vid. Nu när jag är inne på 4;e året, så finns det ingen återvändo, utan nu ska jag bara ta mig igenom detta. Och visst trivs jag. Jag trivs verkligen.

Men när man flytt verkligheten i en vecka, så är det ibland inte helt enkelt att komma tillbaka till den. För i verkligheten ska man ta tag i saker och ting, och man ska göra det under tidspress och helst kunna visa ett sjujävlars bra resultat också. Och det är inte alltid helt lätt att komma tillbaka till verkligheten, när man har det så bra i drömmen. Eller hur?



snart poussscchk

9 april 2009

Härligt med påsklov! Verkligen vad jag behöver! Idag skiner solen äntligen, och jag tror att jag ska bege mig ut på en liten runda ner mot stranden och runt om i Äspetskogarna. Det finns inget mer fridfullt än att komma från min lägenhet mitt i Odense, där det aldrig är stilla, och hem till Åhuset mitt i tystnaden. Skönt.

Igår sov jag och Niklas ut, och sedan tog vi en lunch på stan innan han skulle åka iväg på match. Då satte jag mig på Tea-pot, beställde en kanna té och blev sedan där i 4 timmar och pluggade. Jätteskönt med lite miljöomväxling, och skönt att göra lite mys av plugget istället för att låta det var så tråkigt som det ju faktiskt är. Fick även jordens godaste morotskaka.

På kvällen blev det middag med min vän Sara, varefter vi drog några raggar-rundor runt om i Kristianstad med Niklas batmobil, som jag ju fick lov att sitta bilvakt åt igår. Jättetrevlig kväll!

Nu är det dags för frukost och en solig promenad. Sedan ska jag återigen vara hemmafru och laga lunch åt min man. Skulle helst hinna klämma in lite läsning i min nya bok om öra-näsa-hals-sjukdommar, samt ansikts-och-hals-kirurgi, däremellan. Ja, även om jag är ledig och inte har något planerat, så känner jag mig ändå rätt uppbokad...


hemma i alla bemärkelser

7 april 2009

Åh. Jag är hemma och det är skönt. Att komma hem till mamma och pappa är verkligen avslappning. Ingenting jag måste och ska, och inga tidsbegränsningar. Man kan helt enkelt bara slappna av. Och det har jag gjort idag. Har haft huset för mig själv, suttit i soffan och läst lite, men mest bara vankat runt, kollat TV eller sovit. Skönt!¨

Har också provat på att vara hemmafru, då jag vinkade av Niklas imorse när han skulle till jobbet, samt hade maten på bordet när han kom hem över lunchen. Efter brakmiddag på kalkonkorvar, hemmagjord potatismos och broccoli, samt lite hångel i hallen, stack han tillbaks till jobbet och jag stod kvar med disken. Som en riktig hemmafru, alltså.

Tror inte riktigt att min karriär stannar där.

Nu ska jag på date med min älskade. Det blir middag någon stans och sedan bio. Det är det ha sin charm, när man ses sällan, att man verkligen uppskattar tiden man får och gör något mysigt ihop när man äntligen ses.

Imorgon när Niklas ska till Halmstad och spela boll, får jag lov att ha hans batmobil hela dagen. Fett ös!

Adjöken!

ojojoj

5 april 2009

Jaha, det verkar nästan som om det blivit någon slags trend att jag inte ska ha tid att blogga under helgerna. Det är så att vara en stressad själ.

I torsdags var jag och Samantha ute och käkade 10-rätters middag. Åtminstone kändes det som 10 rätter, eftersom hennes "manliga vän" bara kom med mer mat så fort vi hade ätit upp det vi hade på tallriken. Vi blev därmed väldig mätta, men inte så mycket fattigare, eftersom det mesta "råkade" att inte hamna på räkningen. Efter god middag hamnade vi till slut inne på jobbet, där många av kollegorna hade samlats för att dricka lite och ha trevligt ihop. Det är det som är allra bäst med mitt jobb, oavsett vilken dag det är, så kan man bara gå dit och umgås eftersom där alltid är folk som bara sitter och slappar. Alltid lika trevligt. I torsdags hade vi också installerat nya ljudsystemet och det invigdes med att Danmarks bästa DJ kom och spelade grym musik. Jag hade verkligen inte lust att gå hem, för vi hade så trevligt, men var ändå tvungen att kasta in handduken vid halv 1, då jag hade en hel drös med föreläsningar på fredagen.

Fredagen var hektisk och dagen slutade med en kall Mojito och trevligt sällskap inne på jobbet. Khromatik var där och spelade, och stället var proppat med folk - det var verkligen kul. Aldrig har där varit så mycket folk en fredag och aldrig har där spelats så bra musik. Jag dock hemma redan (!?) halv 3 eftersom jag skulle upp och jobba lördag.

Lördag var det jobb för hela slanten och förmodligen årets hittills mest stressiga dag. Båda terasserna har kommit upp, dvs. ca 100 extra platser, och därmed 100 extra krävande gäster. Dessutom sol, långlördag i butikerna och 17 graders värme. Allt detta kan uppsummeras i svett på pannan och stress i magen. Men tiden gick snabbt.

Nu har jag precis kommit hem från jobbet, och till min förtjusning har det varit lite lugnare idag. Har till och med fått tid att äta något under dagen.

Nu ska jag packa och sen placera mig mellan täcket och lakanet för att ladda inför morgondagens jobb och sedan hemresa till Sverige. Imorgon kväll får jag äntligen sova i Niklas famn igen. Underbart!! Som jag längtat.

Tjing.

"manipulativa mytomaner

2 april 2009

Jag är trött på folk och fä idag.

Varför har vissa människor ett så förbannat stort begär efter att alltid ha rätt, även om dom vet att dom har fel? Jag vet hur det är att alltid vilja ha rätt, men om jag mot förmodan någon enstaka gång i universum skulle ha fel (gud förbjude) så ERKÄNNER jag det och går inte in i kampen om att bevara stoltheten. Det slutar alltid dåligt. Såvida man inte är en manipulativ mytoman som lyckas inbilla alla andra att man har rätt, trots att man har fel. Men mig biter dom inte på, dom dära mytomanerna. Jag ser rakt igenom dom med mina osynliga superbrillor. Mig lurar dom inte.

Men jag blir trött på dom, det blir jag.

Idag fick jag ett inre utbrott när en kille skrev på tavlan:
SATS FOREDRAG i Emil kl 16.15 om "HJERTESTOP

Han skrev "HJERTESTOP och glömde lägga till " på slutet. Det kliade genast i mina 10 fingrar och jag funderade en liten stund på att fråga honom om han inte ville lägga till ", med risk för att i framtiden betraktas som hon med kontrollmani. Så jag lät bli.

Men det bubblade i mig, det kan ni tro.

Hej på er.

bättre humör

1 april 2009

Idag får man skriva allt möjligt skit man har lust till, eftersom man bara kan skriva sen att det var på skoj. Idag är den enda dagen på året då man officiellt for lov att skoja och ljuga. Det gör hela grejen till mindre intressant, tycker jag.

Jag är på bättre humör idag. Dels för att jag fått lov att sova ut, dels för att jag fått vara hemma från undervisningen (fått och fått, jag har väl själv tagit mig friheten på bekostnad av att jag missar undervisningen, som med tanke på att det handlar om arbetsmedicin är ohyggligt tråkig idag), och dels för att jag eliminerat vissa humörbetungande faktorer. 

Jag har dessutom kommit igång med modul 2 på kandidatdelen av utbildningen, sjukdomar i andningsorganen. D.v.s., att det blir mycket näsor, halsar, strupar och lungor dom nästa 3 veckorna, varefter det återigen är tentadags. Men inte att förglömma har jag ju ett härligt påsklov att se fram emot mitt i alltihop. 

Är alldeles stel i rumpa och lår efter gårdagens löpning och yogaträning. Det nya bodyflow-passet är grymt hårt för främre lårmusklerna, då det är statisk styrketräning som närmast kan beskrivas som ren mjölksyrabelastning. Eftersom man står alldeles stilla i positioner som gör herrans ont, är det också en slags psykisk träning, eftersom man verkligen ska ta sig samman för att orka vidare när benen skakar och musklerna värker. Men känslan av att sedan låta musklerna slappna av, och dessutom sträcka ut dom till max är helt underbar. Yoga borde vara obligatoriskt för alla människor, så hade vi inte haft lika mycket problem här i världen.

Idag blir det bodycombat-träning. Då jag inte provat det nya passet som släpptes i lördags, blir det spännande att se vad dom har att bjuda på, både angående själva träningen och angående musiken. Det blir bra.

Men dessförinnan ska jag faktiskt ha hunnit läsa en massa om behandling av kroniska obstruktiva lungsjukdomar och astma, så jag har inte tid att sitta här och tjöta mer. Ha en najs dag och lyssna på dagens sång, för om man inte redan är på bra humör - så blir man det.



RSS 2.0