OOOOOOOOOOH!

27 juni 2008

Tentaresultatet har kommit och jag är nöjd! Klarade den med god marginal, så gött.
Nu är första halvan av utbildningen avklarad, och all preklinisk kunskap examinerad en gång för alla.
Nu är det verkligen sommarlov på riktigt. 2 dagar till på kræz, och sen bär det av till Åhus & familjen.

Eftersom jag fick tidigare ledigt än väntat, hinner jag & Niklas med att se premiären av
Step Up 2 the Streets på bio ikväll, Jag förväntar mig en bra film med grym musik och dans!

Jag är lycklig!

spänd.

27 juni 2008

Idag är jag lite spänd. Får tentaresultat ikväll, från kernepensumeksamen. Det känns lite nervöst, eftersom det är den hittills och förmodligen definitivt största tentan under utbildningen. Men det känns bra, så jag oroar mig inte för att inte ha klarat den. Men ändå är jag spänd.

Och vädret fortsätter i samma nordiska anda som det har gjort sen tentan. Regn, blåst och grått - äkta skandinavisk sommar.

Tjipp på er.
Spänd&nervös Wib.

fri!

24 juni 2008

2 hela lediga dagar, så skönt! Niklas ligger fortfarande och snarkar i sängen. Jag gick upp för 1,5 timme sedan och skulle göra frukost på sängen, men hamnade här. Det har bara varit jobb dom senaste dagarna, men idag är jag ledig och vi ska bara njuta av tillvaron och friheten, att göra vad man vill utan tidspress. Det händer inte särskilt ofta.

Det blir möjligtvis en liten shoppingtur efter "frukost" och garanterat en runda till gymmet lite senare, skön dag!

Nej, nu är det väl ändå dags att starta dagen med att göra smoothie i min nya blender. Jordgubbar, nektariner, vindruvor och lite banan med yoghurt och mjölk är bästa kombinationen hittills.

Dagens låt är Dear Life med Anthony Hamilton. Den är underbar och finns att lyssna på här; http://www.youtube.com/watch?v=otWeezb07Aw&feature=related

Ha en fin dag allihop, och för er som börjat dagen för längesedan får ni ha en fortsatt bra dag.

Bajs, Bert.

summer.

23 juni 2008

När ska sommaren komma?!

Det var exakt samma förra året; under hela läsperioden innan alla tentorna, var det sjukt varmt och sol varje dag. Det var riktig sommar. Såklart försvann det vackra vädret när examen var över, och det kom inte tillbaks. Inte en enda riktig stranddag fick vi förra sommaren & nu börjar jag bli orolig att det samma kommer hända igen. JAG VILL INTE DET! Jag kämpade och slet som ett djur unter tentaperioden, och satt inne och läste varje dag medan solen sken utomhus. Nu när tentan är över, är det såklart piss-väder och oron att det ska hålla i sig hela sommaren stiger med varje regnskur.

Jag vill ha en ordentlig sommar med stekheta dagar, strandväder och bad i havet, avslappnade eftermiddagar på altanen, middagar i trädgården, något gott att dricka en varm sommarkväll, myggbett på benen, brunbrända armar, jordgubbar & mjölk, Åhusglass, grillning, strandpromenader och långa, ljusa sommarnätter. Jag vill, jag vill, jag vill. TV-mys, regnjacka, halsduk, varmt thé och hemmakvällar under täcket kan vänta till hösten.

Ge mig sommar, nu!


Niklas & Viggo dansar i solen, sommaren 2007.

paus

22 juni 2008

Har haft lite paus i bloggandet, då jag inte ens suttit vid datorn under dom senaste dagarna. Har spenderat all ledig tid med min underbaring till pojkvän som har kommit på besök. Resten av tiden har jag jobbat, jobbat, jobbat. Ska till jobbet nu och servera hungriga brunch-gäster.

På fredag kommer resultaten från kernepensumeksamen....

Ha en skön sommardag i regn och blåst!!

got to be real

18 juni 2008

Är helt ledig idag, så skönt! Har tagit en shoppingtur på stan, tränat och ska nu ta en lång dusch.
Sen blir det fotboll, nachos och diverse festligheter hos Lejla. Fint!!

Hittade en fin väska idag som jag ångrar att jag inte köpte.......
För övrigt är Got to be Real med Cheryl Lynn en sjukt bra låt, lyssnar på den hela tiden.

Hej på er.


Jobba, jobba, jobba, gubbar.

bestået!

18 juni 2008

Så börjar resultaten rulla in. Första tentan är godkänd och klar!
Nu en runda på stan.
Tjingpling!

naturligtvis!

16 juni 2008

Naturligtvis måste det vara skitväder när vi äntligen har fått sommarlov!
Vädret resulterar i att jag sitter inne hela dagen och kollar på days of our lives....
Har dessutom sett 2 avsnitt av Dr. Phil idag, mycket givande. Har visserligen
varit och tränat, dagens enda aktivitet förutom att pilla i navlen och göra ingenting.
Men jag ska inte klaga, har ju äntligen fått min efterlängtade ledighet!

Nu är det dags för jobb igen, det blir nog en ganska lugn kväll.
Hej på er.


yeah.

15 juni 2008

Natten var lång och jag var hemma vid 06.30, helt slut. Jag var inte så duktig på att kasta flaskor, så jag lät bli. Men en och annan drink kunde jag väl blanda ihop. Det slog mig hur lätt det är att vara ny i baren - om man är tjej och bara kan le. Hade jag varit kille hade folk förmodligen gått till en annan bartender :)

Sov till kl 13 sen gick jag till gymmet, och sen var den dagen över!
Nu ska jag på det igen. Det blir nog inte lika mycket fest idag dock.

Grattis till min kära mams, som fyller år idag!
Tjingeling!

bartendress

14 juni 2008

Så har jag varit ledig i 2 dygn, och ska börja jobba. Ska jobba på kræz ikväll från 20.00 til stängning (vem vet när det blir...?) - ska bli kul! Är dock lite nervös, eftersom mina bartender-erfarenheter inte är så gedigna. Men det kan ju inte vara helt omöjligt att lära sig. Får väl hoppas att folk är mest sugna på öl idag! Eller att jag har dolda kunskaper inom flask-kastarvärlden, och lär mig lika snabbt som Tom Cruise i Coctail...

Det är tråkigt sommarlovsväder. Eftersom jag sitter ensam i en lägenhet mitt i en stad är möjligheterna att göra något somrigt ganska begränsade. Jag önskar att jag var hemma i Åhus, i vårt hus några hundra meter från stranden. Men det är jag ju om två veckor - jag längtar så!

Nu ska jag kolla igenom den nya menyn och drinkmenyn. Kan vara en bra idé att veta hur man slänger ihop några av drinkarna i alla fall. Ha en fin lördagkväll!


relax.

13 juni 2008

Här har ni en avslappnad Wib, som inte alls har ångest eller känner sig stressad. Det är så underbart. Jag är inte ens förbannad för att det har regnat och varit piss-väder på min första sommarlovsdag! Har spenderat dagen med skurhandskarna och dammsugaren, mycket behövligt. Lägenheten var inte i sin bästa form, men det är den nu. Har dock sparat andra godheter till imorgon, tex. rensa garderoben och städa i köksluckorna. Och jag njuter av det.

Har haft tid att bara slappa och göra andra livsnödvändiga saker som har fått nedprioriteras i tentaperioden, tex. ladda ner musik! Har precis laddat ner soundtracket till "step up 2" filmen, som inte kommit på bio än. Längtar! Gillade verkligen den första filmen, sjukt duktiga dansare. Så tvåan ser jag fram emot!

Är totalt slutkörd efter dagens städning, men misstänker att tentan också ligger bakom tröttheten. Så därför ska jag gå och lägga mig nu, och SOVA UT! Obeskrivlig känsla.

Har i alla fall smygtittat lite på step up 2 på youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=oXmZUb_E5rk

kärlek.

13 juni 2008

Mitt i min post-traumatisk-tenta-stress-städning ringde det på dörren. Det var ett blomsterbud som kom med en jättestor blomsterbukett från min älskade pojkvän. Jag är så lycklig som har en (av många) så förstående människa i min närhet. Även om jag varit ett vrak den senaste veckan, och långt ifrån en sympatisk och uppmärksam flickvän, så stöttar han mig igenom det hela, är stolt över mig och förstår mig (oftast, haha..). Jag är så tacksam för det. Tack hjärtat!

Sen är han fin att kolla på också....

- en liten Neg.

I DID IT!


Jag låter bilden tala för sig själv.
Nu är första halvan av läkarutbildningen avklarad!!
Obeskrivligt skönt!

kernepensum - here I come.

11 juni 2008

Ja, då har jag slagit ihop böckerna och staplat dom på skrivbordet. Det blir liksom så verkligt när man ser att man har bankat in nästan 1 meter böcker i huvudet. Det är ganska många sidor, väldigt många kemiska processer, anatomiska strukturer, fysiologiska mekanismer och mikroskopiska beskrivningar. Med andra ord, all preklinisk kunskap. Och allt ska ut från min hjärna, ner i min arm, och ut ur min penna imorgon mellan 09 och 14. Det känns en aning nervöst måste jag säga. Ändå har jag ett konstigt lugn i magen, undrar varför? Det är inte för att jag är 100% förberedd och säker på allt, långt ifrån. Man kan inte kunna allt, och man blir tvungen att välja vad man vill lägga fokus på. Så egentligen hanlar det hela mycket om tur. Jag hoppas dock att mitt lugn grundas i att jag känner mig säker på mig själv och litar på att jag inte kommer flippa ur. Som en liten livlina har jag ändå lagt mina kom-ihåg-listor bredvid sängen - för att vara på den säkra sidan liksom. Bredvid kanel-giflarna som jag ska kränga snart. Gött.

Nej minsann. Nu ska jag hoppa in i duschen, lägga mig i sängen och låta allt sjunka in i hjärnan.
Detta ska gå bra.

Imorgon har jag sommarlov.

ovanligt liten & osynlig dvärg med fysiologi-kunskaper sökes!

11 juni 2008

Just nu önskar jag att jag kunde ha en väldigt liten person med stora fysiologi- eller biokemikunskaper på min axel imorgon under tentan. En osynlig som kan viska jättetyst. Det hade varit så bra. Den behöver inte sätta sig in i dom stora processerna, för dom kan jag ganska bra. Jag kunde bara behöva lite hjälp att minnas alla onödiga detaljer som jag inte kommer ha användning för i framtiden, t.ex. kemiska substanser i läkemedel, vitaminprocesser och embryologisk utveckling av vissa organ...

Finns det någon som känner sig träffad?

sara till idaho(e)

11 juni 2008 (en dag kvar...)

Nu åker min lilla Sara till U.S-and-A för att uppleva världen och en jävla massa hästar. Jag frågade henne igår var Idaho egentligen ligger, eftersom jag verkligen inte har koll på U.S-and-A's karta så värst bra. Det visste inte hon heller riktigt. Därför har jag i äkta nyfikenhet tagit reda på det:



Här kommer lilla hjärtegull att befinna sig dom närmaste veckorna, men som tur är kommer hon hem igen om en knapp måndad.

Nu är det sista rycket för mig! Imorgon vid denna tiden har jag fått mitt examens-set för 45 minuter sedan, och sitter förmodligen (förhoppningsvis) och skriver för fullt. Det ska gå bra. Det måste det!

Ska gå och pressa lite apelsinjuice nu.
Tjing-tjing på er.


Komplicerat?

10 juni 2008

Är jag så svår att förstå?
Trodde jag var rätt enkel.
Kanske är det bara i mitt eget huvud.

Godnatt allahopa.

why?

10 juni 2008

Varför, varför, VARFÖR kära värld, ska jag vakna 45 minuter innan klockan ringer på morgonen, och vara klarvaken med massor av jobbiga läkemedelsoxidationsprocesser i mitt huvud? Min heliga tid är sömnen, och inte ens den har jag kvar! Varför?


Jag, fast med mycket mer hår.

- - - - -

9 juni 2008

BÖHHHH.
Tråk-dag.
Hejdå.

aaaaaj, jag sitter fast!

8 juni 2008

Jag har precis lagt böckerna till sidan för dagen. Mina ögon går ihop och jag somnar snart av uttråkan. Har pysslat ihop ett litet kort till en vän som tar examen (grattis grattis) och ska skicka det med posten imorgon. Dock råkade jag i min pyssel-iver klistra ihop fingrarna med mitt nya super-klister! Det är ett helt sjukligt bra klister, som jag är säker på är olagligt att sälja pga den farligt höga klister-faktorn. Alltså, det tog inte mer än 1,5 sekund och så satt mitt pekfinger fast i min tumme. Hårt fast! Det gjorde vansinnigt ont att skilja fingrarna åt, och lite hud och känsel rök med på kuppen, men jag kan ju inte gå hela livet med fingrarna ihopklistrade. Jag är fortfarande helt förundrad över den enastående klister-förmåga som detta klister hade! Eftersom jag köpte det för 1,45 kr i söstrerne grene, så var det ganska överraskande att det funkade så bra. Ser fram emot julkortspysslandet i år - med skyddshandskar.

Nog om mitt nya klister (det är ju helt otroligt vilket tråkigt liv jag har!). Dagen har spenderats med gama tentauppgifter (ja, vad var det jag sa? tråkig, tråkig, tråkig) och det har väl gått förhållandesvis bra. Det har varit över 30 grader varmt så vi har suttit ute i solen hela dagen och kombinerat solning med läsning - skönt. Det gör dock fysiskt ont i mig när jag ser alla andra åka till stranden och ha sommarlov.

Måndag, tisdag, onsdag med läsning. Torsdag tenta sen FRIHET, SOMMARLOV OCH PREKLINISK EXAMEN!!!
Det skal minsann firas!

mental träning

7 juni 2008

Precis som när höjdhoppare i sitt huvud föreställer sig att dom hoppar över ribban, eller när fotbollsspelare ser sig själva sätta bollen i mål, så ser jag mig sjäv och mitt stetoskop i min vita läkarrock, eller möjligtvis med munskydd och handskar i min gröna kirurg-dress. Det behövs för att hitta motivationen till att läsa till en tenta som är så vansinnigt stor.

Jag orkar snart inte trycka in mer i min hjärna. Detta är mer psykiskt påfrestande än jag hade trott.


Dagens bild, perfekt idag, heter I can't take another test:

ah!!

6 (ja, egentligen 7) juni 2008

Nu har jag sett den! Äntligen!
Och för att inte säga för mycket eller avslöja något:
- den var fabulous!


be without you.

5 juni 2008

http://www.youtube.com/watch?v=1QAN7NOqXX4

Från en som saknar sin pojkvän.

Love.

sliter

4 juni 2008

Jag kommer åldras ungefär 10 år under denna veckan. För det första kan det inte vara hälsosamt att gå med denna stress i kroppen dygnet runt (eller ja, det vet jag ju att det inte är, det är ju kroppen jag blir expert på...). För det andra är mina ögon och min panna konstant ihopskrynklade, eftersom jag ser sådan ut när jag koncentrerar mig. För det tredje äter jag skit (inte bokstavligt talat visserligen..) och sover jättedåligt.

Därför tror jag att orolighet + stress + väldigt dålig mat-kvalitet + bekymrade miner + sömnbrist = åldring i förtid.

Jag ska skämma bort mig själv med en dyr helkroppsmassage och en skön ansiktsbehandling när detta är över. Det är jag jävlari värd för allt slit. Skulle också behöva en bra hand-massage. Min hand har förvandlats till en märklig klo-liknande varelse. Om ni har sett vänner-avsnittet där Monica och Chandler får en Ms Pacman spel-maskin av Phoebe, så vet ni ungefär hur handen ser ut - likadan som Chandlers efter 8 timmars spelande. Förutom att jag inte har spelat ms pacman, utan suttit på en stol och skrivit i 14 timmar. Har ni inte sett vänner-avsnittet kan jag väl också referera till filmen Liar Liar med Jim Carrey och "the claaaw". Har ni inte sett den heller återstår det bara en sak att säga: Se dom båda två ögonaböj!!!

Nu är det sängdags för Wib. Inatt har jag bestämt mig för att drömma om cytochrom P450 systemet, läkemedelsoxidationer, insulins inverkan på glukosmetabolismen, samt sol & gröna ängar. Sen är det torsdag.

Min hand idag             Min hand i framtiden
   

2 dagar kvar.

4 juni 2008

image22

organisations-freak

3 juni 2008

Jag har förvandlats till ett organisations-freak. Eller rättare sagt, jag är värre organisations-freak än vad jag brukar vara. Jag antar att den sidan av mig blir över-uttryckt när jag har mycket att göra, och känner att jag inte har kontroll över allt i livet (och där kom första varningen..). Som t.ex. första pluggdagen inför en monstertenta, när alla saker man inte kommer ihåg slår en i ansiktet, en efter en och man sakta känner självförtroendet rinna av en.

Då löser jag problemet genom att över-organisera min tillvaro. Detta involverar att skriva detaljerade to-do-listor, organisera minsta lilla tanke i huvudet (andra varningen), ha en specifik ordning bland alla miljarder saker som finns på skrivbordet (och få tics om ordningen störs), och sortera alla papper enligt färg, ämne och alfabetisk ordning.

Dessutom är jag okontaktbar när jag tar fram mina nya färg-tuschpennor och mina nya färgade papper och sitter som en 5-åring i timmar - ritar, färglägger och skriver väldigt noggrant. 

När jag väl pausar kollar jag på friends och blir ytterligare inspirerad av Monicas hysteriska kontroll-mani.

Jag fick till och med ta en paus i mitt telefonsamtal tidigare, då jag upptäckte att mina färgpennor inte låg i den ordning dom skulle ligga i (många fler varningar).

Sjukt ja, men det är så jag överlever all press i mitt huvud :)

Nu ska jag sätta mig utanför dörren och läsa träningsfysiologi, temperaturreglering och energiomsättning, eftersom dom självklart finns med på tisdagens to-do-list. Idag är det i alla fall desperate housewives och det är dagens ljusglimt!

What if I fail heter dagens bild.
image21

tvättmedel.

3 juni 2008

I all plugghets passar jag på att tvätta mitt soff-överdrag.
Jag passar visserligen på att tvätta något varje dag.
För jag älskar tvättmedels-doft i lägenheten. Och överallt.
Ska nog börja använda mitt tvättmedel som parfym.

Eller kanske söka in som tönt i TV reklam för tvättmedel, med mina egenpåhittade repliker.

image20
Mmmmmmmmm - gott.......

pustar ut efter blåsvädret & känner lugnet före stormen

2 juni 2008

Min rubrik beskriver mitt tillstånd ganska bra. Hade tenta nr 1 idag, och det gick bra. Som vanligt är det anti-klimax efter tentan, då man har läst på miljoner olika saker, och så kommer bara en hundradel av det på tentan. Och varje gång kommer det man minst anade. Därför kan man inte, även om magkänslan är jättebra, känna super-glädje, då man mest känner sig tom och "var-det-bara-det?"-aktig.

Tenta nr 1 var dock bara ett litet blåsväder jämfört med tenta nummer 2 - stormen som äger rum om 10 dagar. Imorgon kl 08.00 börjar århundradets hets, och den kommer vara dygnet runt fram till den 12;e juni. Eftersom sannolikheten för att drömma om tentan och pluggandet är maximal, kommer jag antagligen inte att vara människa den kommande veckan. Då är det bra att ha min kära Wib-blogg att skriva av mig i när jag är nära att tappa förståndet.

Min ljusglimt är dock sex and the city - the movie, som har premiär fredag kväll - och självklart har vi fixat biljetter till premiär-aftonen! Jag längtar!

Annars kan jag bara säga shit pommes frites vad varmt det har varit idag! 30 grader var det inne i byn när vi käkade lunch efter tentan. Det är väldigt skönt, men jag kommer nog tyvärr mest att uppleva denna sommarvärme genom fönstret i läsesalen.

Usch nej, nu känner jag mig alldeles deppad. Ska lägga mig i soffan med lite vindruvor och kolla på något IQ-befriat TV-program och bara vara. Kanske tänka lite på den underbara sommaren som är på väg, och allt jag har att se fram emot. Jag saknar alla där hemma så jag har ont i magen - och vill bara hem och ha sommarlov. Jag vill äta Åhus-glass med chokladdopp och ligga på Revhaken och sola. Jag vill sitta på en skön uteservering och dricka paraply-drink i kvälls-solen. Jag vill ligga på altanen och lösa nördiga korsord med pappa (jag står för att jag gillar korsord i alla fall, haha..). Jag vill äta massor av god grill-mat och slippa student-tomatsoppan. Jag vill bara existera och vara nöjd med det. Det är mitt mål, och jag är snart där. Snart!!

Sommarbilder från Åhus.
   

lämnar resten åt ödet.

1 juni 2008

Så sitter jag här kvällen innan tentan. Har för timmar sedan lagt böckerna åt sidan och nu lämnar jag resten åt ödet, om det nu finns ett sådant. Nu återstår det bara att slappna av och ta det lugnt. Mental träning kallas det väl :) Tentan imorgon är "den lilla" tentan på ca 15 poäng, och den varar bara i 3 timmar. Den omfattar njurfysiologi, syra-bas fysiologi, reproduktionsfysiologi, farmakologi, toxikologi, endokrinologi samt tillhörande anatomi och histologi. Om det nu säger er något!?

Orkar inte skriva mer och insåg nu att detta var ett ganska tråkigt och innehållslöst inlägg, men sådana ska man väl också göra lite plats till!

Tänk på mig imorgon kl 09-12 när jag sitter och svettas.

Tjing.

RSS 2.0