New York, New York!

31 oktober 2008

Så var det dags att åka på hyttetur! Har några timmar i skolan framför mig och sen bär det av till New York kl 17. Har egentligen föreläsningar 08-17 (UTAN PAUS) idag, men sitter här och skubbar i min morgonrock. Kom hem vid 03 inatt efter att ha jobbat, och därefter suttit i baren och pratat med mina underbara kollegor över en apple martini.

Så lite gastrointestinal-sjukdomar ska jag hinna med från 13-17, lagom till helgen.

Har förresten äntligen hittat en pumpa!! Så nu har jag gjort årets halloween-pumpa! Han heter Hall, och sitter utanför min dörr. Jag blev ganska nöjd, provade en ny style i år. Har fotat honom, men bara på mobilen eftersom min kamera är i Sverige...

Jag tänker inte skriva mer än så, utan avsluta med en passande truddelutt. Denna brukar vi avsluta lördagkvällarna med på jobbet, kl 03 när vi stänger. Upplagt för sång och lite rumpskak... eller? När jag hör den känner jag mig glad, men jag känner samtidigt lukten av fulla människor, alkohol, disktrasa, rengöringsmedel och diskmaskin.



Hörs efter helgen! So Long! Happy Halloween & Goodbye!

Frihetsgudinnan goes wild.

29 oktober 2008

Igår var det verkligen tidsbrist. Skola från 10-16 och på kvällen var det födelsedagsfika som Nina hade arrangerat på grund av (just det) - hennes födelsedag. Mycket mysigt! Därför hann jag inte blogga. Inte för att jag egentligen har något intressant att säga, som jag tror att ni andra har någon glädje av. Men som sagt bloggar jag mest för min egen skull - för att rensa huvudet på tankar som inte fått ro.

Både gårdagens och dagens föreläsningar har verkligen varit intressanta och givande. Har handlat mycket om akutmedicin - vad gör man den dag man står ensam på akuten, får en komatös patient, och ska bevara livet på denna? Ganska viktigt att veta, och väldigt nyttigt att repetera om och om igen. En vacker dag står man där själv, och det finns ingen tid att ringa överläkaren och fråga om råd. Det är då det gäller att ha koll. Jag imponeras otroligt av dom som kan bevara överblick i sådana situationer och löser problemet snabbt och felfritt. Det är nog därför jag börjat bli mer och mer intresserad av denna inriktningen. Dras mer till livshotande tillstånd och snabba beslut, oavsett hur skrämmande det nu kan vara, än vad jag dras till lugnare miljö på en vårdcentral, där man kanske har lite mer kontakt med patienterna. Neurologi är också något jag skulle kunna tänka mig att ägna mer tid åt. Vem vet - kanske blir det hjärnkirurgi för min del i framtiden? Hade varit coolt, men jag hade också fått jobba hårt...

Det har alltså varit mycket CT-scanningar på hjärnblödningar, skallfrakturer, blodproppar - till och med skottskador. Spännande as hell.

Trots att jag är från vettet deppad över att det inte finns en enda pumpa kvar att köpa (och jag överlever inte en halloween utan att göra mina berömda pumpor!) ska jag nu ta mig samman och packa till helgens bravader. Det blir hyttetur för hela slanten. Termin 6 ska alltså iväg på teambuilding och -trivselhelg för att stärka sammanhållningen och lära känna varandra ännu bättre. Ska bli väldigt trevligt! Dock har det, som alltid, blivit bestämt ett tema för lördagskvällen. Temat är New York - och det förväntas att vi gör något roligt ut av dresscode. Vad klär man ut sig till när temat är New York? En skyskrapa? Som alltid skapar detta smärre ångest, och folk orkar inte anstränga sig i rädsla för att göra bort sig. Förutom den lilla skara människor som redan har hyrt kostymer, skaffat rekvisita och satsar på att vinna pris för bästa utklädnad. Själv orkar jag inte vara så engagerad, men vill heller inte vara den enda som kommer i mina vanliga trasor. Därför har jag idag kommit fram till att min utklädnad blir Frihetsgudinnan - den moderna utgåvan. Det vill säga att min fackla byts ut mot en Starbucks-kaffe och min stora bok (är det en bibel, en lagbok eller något annat?) byts ut mot en COSMO-tidning. Tiaran ska jag knåpa ihop nu om några minuter, och den kommer bestå av ett diadem, papper, klister och aluminiumfolie. Det snygga silverpappret jag köpte idag glömde jag någonstans, troligtvis inne på H&M när jag köpte en puffig kjol, lösögonfransar och smycken á la frihetsgudinnan-style.

Det blir lagom fantasifullt och lagom pyssligt.
Nu ska jag pyssla.


Jag på lördag. Fast en smula livligare & mer modern.


Tjipp-tjopp utklädnads-flopp!

27 oktober sucks!

27 oktober 2008

Ja, jag vet att jag får skylla mig själv, men bristen på sömn i helgen har verkligen krossat mig. Jag börjar nog bli gammal. Inte nog med en sen (tidig kanske man ska säga om 06.30 på morgonen) utekväll i lösrdags, jobbet igår blev också alldeles för sent. Då vi inte kunde få kassan till att stämma när vi stängde, fick vi sitta i timmar och göra det om och om igen. Jag fick ungefär 5 timmars sömn inatt, vilket ledde till att jag somnade på varenda sablans föreläsning idag. Utom när vi skulle ta blodprover på varandra, lyckligtvis. Man behöver lite praktisk undervisning ibland också, annars hade man ju avlidit med detsamma. Sidsels vener i armvecket (har för övrigt kallat armveck för armbågs-håla hela dagen då jag glömde vad det hette.....) var osynliga och till en början tvivlade jag på att jag ens skulle hitta några. Det lyckades jag dock med till slut, och blev överlycklig när blodet sprutade åt alla håll och kanter på första försöket (jag överdrev där, det sprutade bara ner i ett provtagningsrör...).

För övrigt har denna dagen blivit klassificerad som troligtvis en av dom tråkigaste dagarna i mitt liv. Jag var trött, arg för att jag var trött, och det gjorde mig ännu tröttare. Då jag kom hem från skolan gick jag rakt från ytterdörren till sängen och somnade inom 10 sekunder. Sen sov jag till kl 18 då det var dags för body combat. Den gav visserligen lite energi, som jag använde upp på att diska när jag kom hem. AS-BALL.

Imorgon har jag en himskans efterlängtad sovmorgon till 10.15 och jag ska verkligen njuta skiten ur den.
Nu ska jag kolla på Maj&Charlie, en ny dansk komediserie. Sen ska jag sova hela natten och drömma om små kaniner som skuttar runt i en hage med fluffigt gräs. Inga bekymmer!

HEJDÅ.


dehydrerad söndag

26 oktober 2008

Ja minsann. Lyxlördagen slutade i kalas som aldrig förr. Och planerna för idag blir kraftigt uppskjutna till en annan gång. Läsa skulle jag inte drömma om, och träna är fysiskt omöjligt. Att jag kunde dansa i mina stiletter fram till halv sju imorse är för mig ännu ett under, och det får jag betala för idag. Klumpar runt på hälarna i lägenheten, en meter i taget och intalar mig att jag nog ska klara att jobba ikväll. På något vis ska det väl gå...

Annars en mycket trevlig kväll. Satt först på jobbet och pratade med mina vänner över en smarrig cosmopolitan. Därefter gick jag upp till vestergade 30 för gammal hederlig hemmafest. Vid 02 fortsatte vi ut på stan med 3 stopp - mitt jobb, alibi och till sist retro. Jättekul!

När jag alldeles för tidigt vaknade imorse upptäckte jag att något rörde sig på filten i soffan. Trodde inte mina ögon, så gick närmare för att kolla. Där sitter en galet stor SPINDEL och förpestar min dag. Panik utbröt i lägenheten och jag funderade seriöst på att flytta om ingen kunde hjälpa mig att ta kål på besten. Jag är alltså patologiskt rädd för spindlar. Kan klara mycket oläckerheter, men spindlar går inte. Jag gråter, skakar och kan inte komma i närheten. Därför fick Lejla hasa sig upp från sin säng 7 lägenheter härifrån och komma in till mig och döda spindeln. Den lever nu vidare i krossat tillstånd i mina avloppsrör. Huh!!!!

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting, sen ska jag till jobbet och beställa något riktigt gott att äta innan mitt stängningspass.

Tjopp på er.

lyxlördag

25 oktober 2008

Lyxlördag är det idag! Inte för att jag köpt något dyrt, varit på ett spa, eller ätit hummer, men för att jag bara har en skön dag och tar hand om mig själv. Städade lägenheten helt ren igår, och bytte från det tunna sommartäcket till mitt stora varma vintertäcke i gåsdun. Öppnade fönstret innan jag skulle sova, så det blev iskallt i hela lägenheten - men inte under mitt varma, fluffiga täcke. När jag vaknade till imorse runt 08-tiden, vände jag mig bara om på andra sidan och somnade om under mitt varma täcke!

Låg kvar i sängen länge imorse, innan jag beslöt mig för att hasa mig ner till fitnessdk. Tränade i 1,5 timme och såg till att svettas ordentligt. Väl hemma igen, har jag tagit en lång dusch, lagt inpackning i håret och lagat en god mango-melon-smoothie.

Nu sitter jag här och har inte riktigt några stora planer för dagen, mer än att slappa och tvätta lite kläder. Kanske ska jag baka lite bullar tilloch med! Det händer näst intill aldrig att jag har en sådan dag för mig själv, och det är så befriande när jag äntligen har tid att bara vara. Ska visserligen kika lite i min nya bok - Basisbog i Medicin og Kirurgi - men bara för "skojs skull" och inte för att jag måste. Så skönt!

Lyssnar på Ben Harper och lullar runt i lägenheten. Har med andra ord en lyxlördag. Hoppas ni har det bra!


JAJAMINSANN!

24 oktober 2008

Galet att det är snart är november. Praktiken närmar sig med storsteg och jag blir både mer och mer nervös, men också mer och mer glad för varje dag som går. Det ska bli så spännande. Första veckan på praktikförberedande kursen är över, och trots många GALET TRÅKIGA föreläsningar i arbetsmedicin & socialmedicin, känner jag ändå att det har gett lite. Har fått en del saker repeterat, som kan vara bra att ha koll på. Det blir nog bra.

Idag har vi dock gjort det tråkigaste i mannaminne - vi har varit på studiebesök på en metallfrabrik för att för en större insikt i bakgrunden för arbetsrelaterade skador och överbelastningar. Det verkade dock som om våran "guide" hade missförstått syftet med besöket, eftersom han endast engagerade sig i att berätta hur dom olika maskinerna fungerar och hur själva produktionen av dom fullständigt ointressanta metalldelarna gick till. Kan det komma längre bort än mitt intresseområde? Det var obeskrivligt tråkigt och fick mig att minnas tillbaka till mellanstadietiden, då man gjorde studiebesök på skånemejerier för att se hur dom tillverkade ost. Det luktade skit överallt och man var tvungen att ha hårnät på sig. Ungefär samma som nu - förutom att vi nu är vuxna och måste låtsas vara intresserade även om vi alla får hjärnblödning av uttråkan.

Efter en semi-spännande lektion i ortopedkirurgi (ja, vilket stort hopp från fakriks-studiebesök), var därmed skoldagen och veckan slut. Skönt. Nu är det helg och det firar jag med att lyssna på denna käcka låt.

Dear Mr. President

23 oktober 2008

Tjipp!
Nyss hemkommen från boxning. Det var ett hårt pass, det gillar vi. Nu blir det en lång, skön dusch, lite mat och några avsnitt Desperate Housewives (har köpt en liten box att roa mig med nu när jag sett både SATC och vänner hundra gånger om). Sen blir det sängen för IdaPida Bribrandt!

Har inte följt med tillräckligt bra i den amerikanska presidentvalskampanjen, och önskar jag visste mer. Men vet i alla fall att det inte kan fortsätta som det gör nu... Hörde en låt nu efter boxningen, som jag inte hört på länge. Den är hemskt bra, och högaktuell kan man väl säga.



Ta hand om varann i höstmörkret!

ny outfit!

23 oktober 2008

Sådär ja! När man inte har något speciellt att läsa om eftermiddagarna blir det att man passar på att hinna med sånt som man aldrig hinner annars, typ extreme bloggmakeover. Men om den är så extrem vet jag inte riktigt.... Vad tycks?

Hann aldrig skriva igår eftersom jag var på jobbet hela kvällen. Vi bjöd på föredrag med den lika hatade som älskade chefredaktören för danska se&hör. Ganska intressant, och rätt kul, och lite speciellt eftersom han tidigare varit politisk rådgivare åt danska statsministern.

Ikväll blir det boxning och jag ska ge allt jag har (haha, Lejla!!) eftersom jag varit otroligt rastlös dom senaste dagarna. Nej, nu ska jag minsann städa lägenheten kliniskt ren!

Ha en trevlig kväll!
Love, peace, understanding
/IDA

Oh, höstig day

21 oktober 2008

Jag har hämtat mig från mina eländiga dagar, och denna dagen har hittills varit mindre eländig. Skolan var helt okej idag. Lungmedicin, dermatologi och stetoskopering på schemat - och undervisarna var en aning mer intressanta än dom igår. Jag var dock fruktansvärt trött eftersom det blev sent igår på vinkursen. Den slutade visserligen tidigt, men som alltid sitter man ju kvar och umgås. Hittade mina favoriter på vinmenyn, som jag nu vet att jag kan rekommendera med gott samvete. Dessutom hade vi en riktigt rolig kväll, och det är inte varje dag man har roligt över massor av flaskor vin som kostar 700 kr per flaska.

Nu ska jag iväg och boxas. Ikväll är det HOUSE - lovely!

Här kommer en sjukt bra låt. Hej på er!

 

vilket jävla elände!!

20 oktober 2008

Jag har haft två fruktansvärt förjävliga dagar. Det är egentligen inget allvarligt, och jag är tacksam för det - men bara allt som hänt sedan igår har gått emot mig! Jag är arg och ilsken och tycker att vissa idioter borde hemsökas av tusentals löss förevigt. Eller något annat straff, som inte låter alldeles för ilsket och på gränsen till psykopatiskt. Men nu ska jag berätta den eländiga, men sanna historien, om 19-20 oktober 2008:

1. Hann inte äta frukost igår morse innan jag skulle med tåget från Kristianstad till Odense. Det är visserligen ingen olycka i sig, men influerar på resten av dagens händelser. Hoppades på att hinna köpa något på hovedbanegården i Köpenhamn, under tågbyte.

2. Tåget blev försenat och jag hann precis hinna köpa biljett innan nästa tåg. Beslutade därför att vänta med mat för att hinna med mitt tåg.....som också kom för sent - men inte tillräckligt sent för att jag skulle hinna köpa en pölse eller vad som helst. Därför växte min hunger ännu mer, med samma hastighet som mitt humör föll.

3. Kl. 15.30 kom jag fram till Odense, hungrig som en varg. Då jag skulle jobba 18.00 hoppades jag på att snabbt cykla till affären och köpa något jag kunde äta innan jobbet. Mitt kylskåp innehöll en burk inlagda vitlöksklyftor och en ketchupflaska. Väl nere på gården kunde jag inte hitta min cykel där jag hade parkerat den. Jag letade och letade, och fann till slut min cykel, men inte riktigt som jag lämnat den. Mitt cykel-lås fanns inte kvar - istället hade cyklen ett nytt lås, och sadeln var upphissad till högsta höjden. Någon hade alltså under lovet tagit sig rätten att STJÄLA min cykel, BYTA LÅS och GÖRA OM CYKELN TILL SIN EGEN. Fullständigt sinnessjukt! Dessutom måste denna någon bo i mitt hus, eftersom cykeln fortfarande stod parkerad utanför. Hur kan man vara så dum?

4. Pga. cykelhysteri (fick bära upp cykeln till lägenheten och få hjälp av grannen att klippa upp det nya låset med bultsax) och ilska hann jag alrig till affären och fick därefter (fortfarande hungrig) till jobbet för att jobba hela kvällen. Kl 21.00 fick jag i mig lite mat, eftersom Stine tyckte synd om mig.

5. Efter jobbet fick jag hem mitt i natten, förbi knark-kvarteret och alla skumma människor. Jag var fortfarande rasande när jag gick och lade mig. Kom i säng 00.45 och skulle upp 06.30 imorse. Fortfarande med bara vitlök och ketchup i kylskåpet - dvs. ingen frukost.

6. Efter en dötrist dag i skolan, 08-16, skulle jag ut på stan för att hitta nytt lås till cykeln. På väg till cykelhandlaren i mina tjusiga stövlar började min hala klack slira på höstlöven - jag trillade framstupa mitt på gatan och la mig raklång på knä och mage. Obehagligt och inte kul med uppskrapade knän. Självfallet hade jag strumpbyxor på mig. Min vurpa skedde dessutom utanför en gymnasieskola och ett gäng 16-åringar kunde inte sluta asgarva åt mig. Självklart var det sjukt kul.....

7. Efter att ha pungat upp 200 spänn för nya cykel-lås (överdrivet tjocka och über-mega-FBI-säkra) begav jag mig hemåt i bättre humör. Jag kom så långt som till banegården (MITT I ODENSE i rusningstrafik), då en taxibil svänger ut från en parkering och KÖR PÅ MIG! Jag hamnade uppe på motorhuven och folk började skrika från alla håll och kanter. Drogs med i ganska många meter, eftersom chauffören fortfarande tittade åt sidan när han körde. Idiot. Förutom att hjärtat höll på att trilla ut genom munnen med ca 250 slag/min, så är jag lyckligtvis oskadd. Gick lite skakigt hemåt bara...

Så nu sitter jag här med ömma knän och hjärtat fortfarande någonstans i halsen, och tänker onda tankar om idiot-tjuvar som inte kan låta mig ha min cykel i fred, och idiot-taxichaufförer som inte kan titta framåt när dom kör. Vilka jävliga dagar! Önskar att jag nu bara kunde lägga mig i soffan och inte gå ut bland folk, men ska om 20 min bege mig till jobbet för personalmöte och vinprovning. Så det blir en sen kväll - men jag har åtminstone en cykel att cykla hem på... 


@ home

14 oktober 2008

Tenta i fredags och sen 3 sinnessjukt stressiga dagar på jobbet, nu höstlov. Har precis kommit hem till Åhuset och har inga andra planer för dagen än att slappna av. Jag och Sara ska ha en lite försenad kräftskiva ikväll, eftersom vi aldrig hann med det i somras. Sen väntar en skön & avkopplande vecka med mycket mys.

Eftersom Sara inte litar på min förmåga att laga köttfärspaj, så fixar hon det själv. Jag har fått den stora uppgiften att köpa räkor, samt blanda dip (dvs. blanda gräddfil med färdiggjord dipp-blandning). Möjligtvis får jag också lov att värma bullar i ugnen senare, om jag visar mig duglig i mina andra uppgifter. Sen blir det kalas på Revhaksvägen 12 minsann!

Det är strålande höstväder ute, så jag tror faktiskt att jag tar en liten promenix ner till stranden nu. Önskar jag hade en riktigt bra kamera, så jag kunde ta fina bilder på Äspet när det är som mest färgglatt. Men det får duga med min lilla och numera ganska gamla digitalkamera. Ska nog faktiskt också börja läsa en skönlitterär (!!!) bok för första gången på evigheter. Har lånat "Män som hatar kvinnor" skriven av Stieg Larsson.

- Perfekt höstdag!

I FEEL GOOD

10 oktober 2008

94% på tentan. 5 fel. Inte fy skam inte!
Nöjd och glad fick jag även strålande nyheter över telefonen från annat håll.

Solen skiner idag på mig och min omgivning!
Det firar jag med att ligga raklång i soffan och bara vara nöjd.
Jobb imorgon 10.00. Höstlov.

Vad jag känner inombords är just nu:

I'm ready

9 oktober 2008

I'm ready. Kom med frågorna bara.
Bring it on.

Segt att man ska behöva vänta till imorgon kl 13.00.
Tänk om jag har glömt allt då.
Men när det är över, då är det höstlov.
Och nästa tenta är någon gång i mars-april.
SÅ FINT.

Pepp-sång till mig kommer här. Kunde tråkigt nog inte klippa in videon, så ni får nöja er med sången.
Den ger mig energi!


Då var det dags!

9 oktober 2008

Så var det dags att sätta igång! Har vilat lite nu på morgonen så jag är klar till en lång dag med slutplugget inför tentan imorgon. Ska bara göra i ordning en stor kopp thé, sen är jag redo,

Har precis beställt handböcker till praktiken, som får plats i den vita rocken. En internmedicinsk handbok och en bok i praktisk medicin. Så har jag något att bläddra i när jag känner mig lost. Ganska skönt att det är på svenska också när jag nu ska göra praktiken i Sverige. Det enda som fattas nu är en ljuspenna och en reflexhammare. Stetoskop har jag redan. Så är jag redo för framtid!

Ha en underbar dag.


wonderful world...(?)

8 oktober 2008

Uh!
Seg dag!

Kom sent i säng igår eftersom vi hade så trevligt hemma hos Laura. Alldeles för sent började vi se Sex and the City the Movie. Även om jag sett den, var jag såklart tvungen att se den igen. Så det blev sent igår och ändå steg jag upp för att sitta redo vid mikroskopet 08.00. Plugg, plugg och åter plugg hela dagen lång och nu är klockan 23.40. Inte klokt.

Men jag börjar få mer koll på saker och ting nu. Imorgon är det sista dagen innan tentan och jag ska sitta hela dagen med föreläsningsabstrakt, föreläsningsanteckningar, gamla tentor och en himla massa bilder. Böckerna är jag färdig med nu. Det ska nog gå. Som vanligt satsar jag bara på att klara tentan, och allt utöver det är bonus.

Har utöver plugget hållt tummarna för min Niklas idag, som har varit i Kristiansand i Norge och provspelat för IK Start! Pratade precis med honom när han låg i sängen i sviten (!!) på Radison Hotel i Kristiansand. Önskar så att jag var där med honom. Skulle kunna följa med på träningen och heja lite desperat på honom med min banderoll uppe på läktaren. Undrar om han hade uppskattat det...?

Kan inte riktigt förstå att jag faktiskt har höstlov på fredag och hela vecka 42. Precis som i grundskolan. Fint! Ska jobba lite, och sen passa på att åka hem till min saknade familj i några dagar. Har för första gången i mitt liv börjat uppskatta hösten en liten liten smula. Har alltid blivit alldeles deppad tidgare när löven börjat falla från träden, och första frosten har kommit. Men i år tycker jag nästan att hösten är lite mysig. Börjar jag bli gammal? Faktiskt är det ganska vacket när allt är gult, rött, oreange, mörkgrönt och brunt. Och det är mysigt att sparka i lövhögar. Och sitta inne i värmen medan det regnar utomhus.

Nu går mina ögon verkligen i kors och jag ser tumörer överallt bland höstlöven.
Somnar till denna sång ikväll.
Godnatt!

BodyCombat

6 oktober 2008

Och så är dagen över och jag verkligen längtar efter att få lägga huvudet på huvudkudden och somna. Det blir en tuff dag imorgon med 7 föreläsningar, i bl.a. cancerkirurgi, strålbehandling, barncancer, skelettcancer och lite annat. Helt galet att dom planerar in 7 helt nya ämnen 3 dagar innan tentan. Men nu är det tyvärr så, och det finns inget vi kan göra mer än att tiga och läsa oss skelögda. Som vanligt. Ser fram emot kvällen, då vi ska äta middag och ha myskväll hemma hos Laura några tjejer från jobbet.

Jag har hunnit träna idag. BodyCombat är perfekt träning - kul, hårt för hela kroppen, svettigt, bra musik och mycket energi. Såhär stiligt kan man hoppa och såhär glad blir man när man tränar BodyCombat:



Jättebra ju!

Godnatt mina vänner.

skön förmiddag med skön plugg-musik

6 oktober 2008

Åh, vilken skön förmiddag. Bestämde mig för att inte komma till redovsiningen av grupparbetet jag inte var varit med på, och istället vara hemma och plugga. Så jag sov till 08.30 (händer sällan en vardag!), städade lägenheten, gjorde i ordning en riktigt fin frukost, laddade ner lite musik och var sedan plugg-klar!

Har läst om molekylärbiologiska cancer-faktorer, om det skulle säga er något?

Ville i vilket fall som helst bara spela en skön plugg-låt.


Nu är det dags att cykla till sjukhuset. Föreläsning om lungcacer kan vara bra att ha i bagaget...
Ha en skön dag!

Godnatt!

5 oktober 2008

Ja, det var allt av 5 oktober för denna gången. Otäckt hur många dagar som flyger förbi utan att man ens tänker på att dom har varit. Man lever livet genom att hela tiden tänka på vad som är nästa steg, utan att riktigt leva i nuet. Varje minut tänker jag på vad som kommer hända nästa minut, eller timme, eller dag, eller vecka. Det gör bara att man inte riktigt tänker på att tiden flyger iväg medan man funderar över nästa steg. Det är väl det som kallas att leva i nuet, antar jag.

Det har varit i mysig kväll med Stine på jobbet. Inga gäster (i alla fall dom sista 2 timmarna), ingen stress, bra musik. Eftersom vi har precis samma musiksmak så brukar vi slänga ihop en musiklista tillsammans när vi börjar, och lyssna på alla bra låtar under kvällen. Idag kom tillochmed gäster upp till baren och frågade vilken skiva vi spelade.

Nu är det i alla fall sängdags för mig, ville bara säga godnatt till cyberspace. Imorgon börjar v.41 - inte klokt.

Sov gott med er, eller om ni är vakna - ha en fin natt!


Sleep.

HÖSTRUSK!

5 oktober 2008

Den som tvivlar på definitionen av höstrusk kan komma till Odense idag. Vilket otroligt höstruskigt väder!! Visserligen tror jag nog att det ser likadant ut även i resten av Danmark och i Sverige, men har ingen lust att undersöka saken. Jag blir när jag är, i min lägenhet. Planerna om att gå och träna innan frukost har jag krossat. Även om jag har ca 300 m till fitnessdk så tänker jag inte ta mig ut.

Dock blir jag desvärre tvungen att cykla till jobbet vid 18...

Annars har jag beslutat mig för att dricka mig igenom hela thé-kollektionen idag. Mitt thé-skåp innehåller för tillfället 32 olika sorters lösviktsthé, så det kommer nog ta ett tag och det blir ganska många liter thé. Har börjat dagen med en kopp höst-thé som står bredvid mig och ångar. För övrigt råder där tvivel om hur man egentligen stavar till thé. Är det té, thea, tea eller thé? Jag har då valt det sistnämnda, eftersom jag då varken känner mig som en mattant i en skolmatsal med hårnät, eller som en brittisk överklassdam med guldknappar på blusen.

Nu ska jag läsa om tumörutveckling, kemoterapi och smärtbehandling av cancerpatienter.

Ha en höstruskig dag!

Back in blogg.

4 oktober 2008

Ja, jag har inte skrivit på några dagar eftersom jag har prioriterat min älskade Niklas i veckan. Var underbart att ha honom på besök i några dagar. Han åkte igår, vilket är dåligt för mig och bra för mina böcker. Har en del läsning att komma ikapp med! Tenta på fredag igen, usch och tvi.

Igårkväll var det jobb och kvällen var väldgt intensiv. Eftersom det var årsfest ute på universitetet skulle varenda människa ut och äta (färre och färre har lust att äta maten som erbjuds på festen) och hälften av dom skulle såklart äta på Kraez. Väldigt trevligt med glada och finklädda människor som hade förberett sig och beställt bord för flera veckor sedan - men också väldigt otrevligt med dom som inte hade beställt bord och därför surade för att allt tog så lång tid.

"Hallåååå jag har väntat i EN TIMME NU för att få min mat, var äääär deen, detta är ju sjukt dåligt, hur kan ni ha det så dåligt, var är min mat egeeeentligen?" säger damen.

"Enligt datorsystemet har du väntat i exakt 14 minuter på din hemlagade pasta, men är det för lång tid kan jag cykla bort till McDonalds och köpa snabbare mat till dig, din otroligt sura kärring med mycket läppstift?" tänker jag.

"Vi ber hemskt mycket om ursäkt för den långa väntetiden och bjuder självklart på dessert efter maten" säger jag med ett stort leende.

Men det var ändå en jättetrevlig kväll. Ida Corr med band skulle spela koncert i Odense igår och skulle äta hos oss innan. Jag hade deras bord och var skitnervös för att göra bort mig. Varför är det så, bara för att hon är känd? Men en vänligare människa har jag aldrig träffat. Underbart att det fortfarande finns människor med fötterna på jorden.

Det blev liv i baren lite senare och jag trivdes. Massor av trevligt folk och många av tjejerna från jobbet var inne och drack coctails. Så det var som att själv vara ute - bara att jag hade jobbkläder & puma-joggingskor på mig och fick pengar för att vara där.

Nu ska jag på bio. Ska se Eagle Eye som hade premiär igår. Imorgon blir det plugg tidigt, så det är skönt med en lugn kväll. För er partymänniskor lägger jag ut en liten truddelutt med Ida Corr, för att hon var så trevlig:


överraskning!

1 oktober 2008

Oktober! Höst! Oktober har verkligen varit tydlig med din ankomst, det öser ner regn, är kallt och ruskigt. Perfekt väder för mysiga hemmakvällar, men inte så perfekt för att cykla till skolan kl 07.40. Men nu är det bara kvar en dag av denna veckan, sen är det helg igen. Och den ska bli lugn denna gången!

I förrgår kväll ganska sent fick jag en underbar överraskning. En underbar älskling plingade på dörren! Vi har inte träffats sedan 25 augusti, och har saknat varandra galet mycket. Så nu är han här i ett par dagar - helt underbart. Jag tillåter mig därför att vara lite extra ledig och slappa om kvällarna. Ikväll blir det mys och film.

Trevlig höstkväll på er, alla människor.


Hjärtat.

RSS 2.0